Video Krievijas aviācijas triecienā pasta nodaļai Harkivā viens cilvēks nogalināts un desmit ievainoti (11)

TVNET/LETA/UNIAN
Foto: SIPA/Scanpix

Krievijas gaisa triecienā pasta nodaļai Harkivā svētdien gāja bojā viens cilvēks un tika ievainoti desmit, kuru vidū ir astoņus mēnešus vecs bērns, paziņoja Valsts ārkārtas situāciju dienests.

Harkivā gaisa trieciena rezultātā svētdienas pēcpusdienā kompānijas "Nova pošta" filiāles teritorijā izcēlās ugunsgrēks.

Pēc glābēju sniegtās informācijas, trieciena rezultātā nodega astoņas kravas automašīnas. Tāpat bojātas sešas kravas automašīnas, trīs ražošanas un noliktavu ēkas un medicīnas iestāde.

Triecienā nogalinātais ir kāds kravas automašīnas šoferis.

"Vēl viens Krievijas vadāmās aviācijas bumbas trieciens, kas šodien sasniedza Harkivu. Tika sagrauta pasta nodaļa - parasts civils objekts," ikvakara uzrunā pauda Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, piebilstot, ka aviācijas bumbas ir viens no galvenajiem Krievijas diktatora Vladimira Putina kaujas spēju balstiem.

"Jo ātrāk pasaule palīdzēs mums tikt galā ar Krievijas kaujas aviāciju, kas palaiž šīs bumbas, jo ātrāk mēs varēsim uzbrukt - starp citu, diezgan godīgi - Krievijas militārajai infrastruktūrai, militārajiem lidlaukiem, jo tuvāk būs miers. Patiess miers," pārliecību pauda Ukrainas prezidents.

Zelenskis paziņoja, ka pasaulei ir pietiekami daudz spēka, lai piespiestu Krieviju to darīt.

"Un īpaši Harkivas apgabala aizsardzībā no Krievijas ofensīvas mēs pierādījām, ka partneru apņēmība patiešām palīdz. Triecieni Krievijas pierobežas zonā palīdzēja aizsargāt dzīvības. Tāpat arī turpmākie lēmumi - drosmīgi lēmumi, kas ir jāpieņem, kas mums ir vajadzīgi un par kuriem mēs pastāvīgi runājam ar mūsu partneriem. Turpināsim sazināties arī turpmākajās nedēļās, lai panāktu vajadzīgos risinājumus," viņš solīja

Zelenskis paziņoja, ka tuvākajās nedēļās viņš turpinās saziņu ar partneriem, jo īpaši ar ASV, lai saņemtu atļauju veikt atbildes triecienus pret Krievijas lidlaukiem, no kuriem Ukrainas teritorijā tiek raidītas vadāmās bumbas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu