FOTO Karstā laikā ietekmē Dunduru ielā Daugavpilī deformējies asfalta segums

LETA
Foto: "X"/@breakinglv

Karstā laikā ietekmē Dunduru ielā Daugavpilī aizvadītās nedēļas nogalē deformējies asfalta segums, informē Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldē.

Uz ceļa izveidojās plaisas, tāpēc asfalta seguma nopietnas deformācijas dēļ satiksme Dunduru ielā, ceļā no tirdzniecības centra "Ģimenes centrs" līdz Ruģeļu ūdenskrātuvei, tika slēgts.

Vēlāk atbildīgie dienesti novērsa bojājumus un uzstādīja ceļa zīmes, kas ierobežo braukšanas ātrumu šajā ielas posmā. Tuvākajā laikā tiks veikti asfalta seguma remontdarbi. Autovadītāji aicināti būt uzmanīgiem un sekot satiksmes organizācijas ceļa zīmēm.

Kā ziņots, karstā laikā uz autoceļiem ar vecu asfalta segumu var veidoties izsvīdumi . VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) norāda, ka augstā gaisa temperatūrā uzkarst arī autoceļu asfalta segums un posmos, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī, ar vecu asfaltbetona segumu, kā arī bedru labojumu vietās, var veidoties izsvīdumi.

Tāpat izsvīdumu vietas var būt slidenas, tāpēc ceļu uzturētāji tās kaisa ar smilti, lai slīdamību mazinātu.

LVC uzsver, ka īpaša uzmanība autoceļa stāvoklim un izsvīdumiem ir jāpievērš motobraucējiem, kuriem var traucēt arī smilts, ar kuru kaisa izsvīdumu vietas.

Satiksmes dalībniekus LVC aicina informēt par šādām vietām, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555, lai ceļu uzturētāji varētu operatīvi veikt svīduma vietu apstrādi.

Nepalaid garām!
Uz augšu