Izsludina konkursu uz SIF direktora amatu; alga – 5300 eiro (3)

TVNET/LETA
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts kanceleja ir izsludinājusi konkursu uz Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktora amatu, informēja kancelejā.

Kopš 2019.gada SIF sekretariāta direktora amatu ieņem Zaiga Pūce, un konkurss izsludināts, noslēdzoties viņas pilnvaru termiņam.

Lai piedalītos konkursā, pretendentiem jābūt otrā līmeņa augstākajai izglītībai, vēlams maģistra grāds ekonomikā, finansēs, vadības, tiesību vai sociālajās zinātnēs vai tam pielīdzināma izglītība.

No kandidātiem tiek sagaidīta vismaz trīs gadu nepārtraukta pieredze organizācijas vai struktūrvienības vadītāja amatā ar vismaz 20 padotajiem darbiniekiem, kas iegūta pēdējo 10 gadu laikā. Pretendentiem jābūt vismaz divu gadu pieredzei privātā vai publiskā finansējuma piesaistē, tajā skaitā Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansējuma piesaistē.

Tāpat no pretendentiem tiek sagaidīta pieredze darbā ar nevaldības organizācijām un iestādes vai organizācijas iekšējo normatīvo dokumentu un plānošanas dokumentu projektu izstrādē, kā arī budžeta un finanšu jautājumos. Papildus tam konkursa pretendentiem vēlama pieredze projektu izstrādāšanā vai to vadīšanā.

Šī amata vieta sniedz iespēju stiprināt Latvijas sabiedrības saliedētību un nodrošināt plašu, visaptverošu sabiedrības iesaisti pilsoniskās aktivitātēs, norāda Valsts kanceleja.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību izglītības un profesionālās pieredzes prasībām. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus līdz 30.jūlijam.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt SIF sekretariāta direktora amatu, atbildēs uz komisijas uzdotajiem jautājumiem un prezentēs savu redzējumu par SIF darbības prioritātēm un attīstību. Savukārt atlases procesa trešajā kārtā, piesaistot neatkarīgus personāla atlases ekspertus, tiks novērtētas tādas vadības kompetences kā rezultātu sasniegšana, lēmumu pieņemšana, stratēģiskais redzējums, komandas vadīšana, pārmaiņu vadīšana.

SIF sekretariāta pilnvaru termiņu nosaka Sabiedrības integrācijas fonda likums. Sekretariāta direktora amata kandidāts tiek izraudzīts uz pieciem gadiem, likums neparedz iespēju pagarināt termiņu, līdz ar to pēc amata pilnvaru beigām tiek rīkots jauns konkurss. Konkursa noslēgumā konkursa komisija virza apstiprināšanai SIF Padomē ne vairāk kā trīs pretendentus, kas balstoties uz vērtējumu visās atlases kārtās, saņēmuši visaugstāko vērtējumu.

SIF vadītāja mēnešalga noteikta 5300 eiro pirms nodokļu nomaksas. Tāpat SIF sekretariāta direktoram "būs iespēja saņemt arī motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem". Piemēram, Pūces amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu rāda, ka no SIF viņa saņēmusi 68 555 eiro.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisijas sastāvā ir Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes jautājumos, Valsts pārvaldes politikas departamenta vadītāja Ieva Lībķena, Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre Dace Kļaviņa, Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes deleģētais pārstāvis, biedrības "Vidusdaugavas NVO centrs" valdes priekšsēdētāja Agita Pleiko un Kultūras ministrijas deleģēts pārstāvis.

Jaunā SIF sekretariāta direktora darba uzsākšanas laiks paredzēts no 2024.gada decembra.

Pūce nepiedalīsies Valsts kancelejas izsludinātajā konkursā uz SIF sekretariāta direktora amatu

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktore Zaiga Pūce nepretendēs Valsts kancelejas izsludinātajā konkursā uz otru termiņu šajā amatā.

Kā aģentūrai LETA norādīja Pūce, viņa ir izpildījusi iepriekš solīto, proti, ka iestāde tiks sakārtota, padarīta mūsdienīgāka, efektīvāka un modernāka.

SIF sekretariāta direktore akcentēja, ka viņa ir pārmaiņu vadības cilvēks un šis darbības virziens viņu interesē. Pūce uzsvēra, ka viņa ir gatava jauniem profesionālajiem izaicinājumiem.

Viņa apgalvoja, ka aizvadīto piecu gadu laikā ir sasniegts ievērojams lēciens, piemēram, efektivitātes ziņā - ja iepriekš viens cilvēks administrēja finansējumu 300 000 eiro mēnesī, tad tagad viens cilvēks administrē 1,5 miljonus eiro.

"Ir sakārtotas digitālās iespējas, pārskatītas procedūras, atmests liekais, ieviesta risku vadība un tā tālāk. Jāatzīst, ka tas ir prasījis enerģiju, gribasspēku un neatlaidību," pauda Pūce.

Svarīgākais
Uz augšu