Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

10 iemesli, kādēļ grupu treniņi ir īstā izvēle ceļā uz sapņu augumu

Foto: David Tadevosian/Shutterstock

"Ja gribi iet ātri, ej viens, bet, ja vēlies aiziet tālu – ej kopā", – šis teiciens lieliski ilustrē grupu treniņu priekšrocības un atbalsta komandas nozīmi. Grupu treniņi var palīdzēt daudz vienkāršāk sasniegt mērķi – sapņu augumu un uzturēt labāku fizisko formu ilgtermiņā, padarot ceļu uz veselīgu un aktīvu dzīvesveidu patīkamāku un efektīvāku.

Kad vasara tuvojas pilnbriedam, daudzi atmet ar roku sapnim par ķermeņa aprišu uzlabošanu, maldīgi uzskatot, ka nu ir par vēlu sākt treniņus, lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Labā ziņa ir tā, ka sākt savu ceļu uz veselīgāku un vingrāku ķermeni nav par vēlu nekad! Sadarbībā ar Lemon Gym atklāsim 10 iemeslus, kādēļ grupu treniņi var būt izcili labs palīgrīks ceļā uz sapņu augumu.

Motivācija un atbalsts

Motivācija: Treniņi kopā ar citiem var sniegt papildu motivāciju, kas bieži vien pietrūkst, trenējoties vienatnē. Redzot citu cilvēku centienus un sasniegumus, jūs varat justies vairāk motivēti uzlabot savus rezultātus.

Atbalsts: Grupu treniņi nodrošina emocionālu un fizisku atbalstu. Ja kādreiz treniņi kļūst grūti, grupas biedri var sniegt nepieciešamo uzmundrinājumu un palīdzēt saglabāt pozitīvu noskaņojumu.

Sadarbība un draudzība

Sadarbība: Dažādi treniņu veidi prasa sadarbību, piemēram, komandas sporta veidi vai pāru vingrinājumi. Tas palīdz attīstīt komunikācijas prasmes un veicina sadarbības garu.

Draudzība: Grupu treniņos veidojas jaunas draudzības un sociālie sakari, kas padara treniņus patīkamākus un palīdz saglabāt ilgtermiņa apņemšanos. Būt daļai no kopienas var padarīt treniņus par gaidītu notikumu, nevis tikai fizisku uzdevumu.

Atbildība un regularitāte

Atbildība: Treniņi grupā palīdz uzņemties atbildību ne tikai sev, bet arī grupai. Ja esat solījis piedalīties treniņos, jūs jutīsiet atbildību neizlaist nodarbības, jo negribēsiet pievilt savus grupas biedrus.

Regularitāte: Grupu treniņi bieži vien notiek pēc noteikta grafika, kas palīdz saglabāt regularitāti. Zinot, ka noteiktās dienās un laikos ir treniņi, jūs būsiet vairāk motivēti tos apmeklēt.

Daudzveidība un izaicinājumi

Daudzveidība: Treniņi grupā bieži vien ir daudzveidīgāki nekā treniņi vienatnē. Instruktori un grupas biedri var ieviest jaunas vingrinājumu idejas un tehnikas, kas palīdzēs izvairīties no garlaicības un uzlabos treniņu efektivitāti.

Izaicinājumi: Grupu treniņos bieži vien tiek organizēti dažādi izaicinājumi un sacensības, kā arī piešķirtas balvas, kas stimulē dalībniekus sasniegt augstākus mērķus. Izaicinājumi palīdz pārvarēt sevi un uzlabot fizisko sagatavotību.

Zināšanas un pieredze

Zināšanas: Grupu treniņi parasti notiek profesionālu treneru vadībā, kuri var sniegt vērtīgas zināšanas un padomus par pareizu vingrinājumu tehniku un uzturu. Treneru atbalsts palīdzēs izvairīties no traumām un sasniegt labākus rezultātus.

Pieredze: Kopā trenējoties ar dažāda līmeņa treniņu biedriem, jūs varat mācīties no citu pieredzes un gūt jaunu iedvesmu. Citu dalībnieku pieredze var palīdzēt atrisināt problēmas, ar kurām jūs saskaraties savā treniņu ceļā.

Lemon Feel bezmaksas āra treniņi VEF kvartālā

Jūnija sākumā VEF kvartāla promenādē tika atklāta Lemon Feel āra treniņu sezona. Lemon Feel ir 25 treniņi, kas visas vasaras garumā – katru pirmdienu un ceturtdienu plkst. 18:30 – notiek zem klajas debess (VEF kvartāla promenādē) un ikvienam ir pieejami pilnīgi bez maksas!

Foto: Publicitātes foto

Lemon Feel ietvaros tiek piedāvāti tādi pasaulē populāri treniņi kā Zumba, Pilates, Yoga, kā arī Lemon Gym populārākie treniņi – Lemon Power, Lemon Tabata, Booty Builder, Full body workout, HIIT u.c. Lēnāku un mierīgāku treniņu piekritējiem ir pieejami arī tādi treniņi kā Bodyart, Strech&balance, Animal flow u.c. Tāpat sadarbībā ar DCH studiju ir iespēja izmēģināt koncepttreniņus Verve un Supercore (2024. gada vasaras sezonas jaunums!). Visi treniņi piemēroti ikvienai sagatavotības pakāpei, jo vingrinājumu slodzi un intensitāti iespējams pielāgot katra vingrotāja spējām. Vairāk par Lemon Feel treniņiem uzzini šeit.

Un tas vēl nav viss –

piedaloties šajos bezmaksas āra treniņos, dalībniekiem būs iespēja tikt arī pie vērtīgām balvām no Lemon Feel atbalstītājiem Akvile, Samsung un Sportland. 1 treniņš = 1 punkts. Jo vairāk punktu, jo vērtīgāka balva.

Piemēram, par sakrātiem 4 punktiem būs iespēja tikt pie Akvile Sport ūdens sešpakas un Lemon Gym 7 dienu abonementa. Savukārt par 14 punktiem – Sportland metāla pudeles un dvieļa. 19 punktus būs iespēja apmainīt pret Samsung dāvanu karti 50€ vērtībā, savukārt

par 24 punktiem būs iespēja tikt pie Samsung Galaxy Fit 3 viedpulksteņa, kas ir lielisks sabiedrotais ikvienam, kas vēlas uzlabot savu fizisko sagatavotību un sasniegt savus fitnesa mērķus.

Vairāk par punktu krāšanas akciju un balvām šeit.

Uz tikšanos Lemon Feel bezmaksas āra treniņos VEF kvartālā!

Uz augšu