Video un foto Vienā no "Akropoles Alfa" telpām nokrituši piekaramie griesti. Cietušo nav (3)

TVNET/LETA
Papildināts 15:09, 1. jūlijs, 2024
Foto: TVNET

"Akropolē Alfa" notiek cilvēku evakuācija, TVNET apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. 

"Plkst. 12.55 VUGD saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu Rīgā, kur, kā liecināja saņemtā informācija, sabiedriskā ēkā viena no telpām daļēji nokrituši piekaramie griesti. Ugunsdzēsēji glābēji strādā notikuma vietā, cilvēki no ēkas ir evakuēti, cietušo nav," norāda dienests. 

Arī NMPD apstiprināja, ka incidentā cietušo nav.

Komentārā medijiem tirdzniecības centrs skaidro notikušo.

"Šodien, 1. jūlija pusdienlaikā, stipru lietusgāžu rezultātā tika bojāta iekšējā lietus notekcaurule, kas atrodas virs veikala “Douglas”. Tā rezultātā tika appludināti piekaramie griesti un daļa no konstrukcijas nobruka. Piekaramo griestu sabrukšanas rezultātā tāpat tika bojātas arī automātiskās ugunsdzēsības sistēmas caurules, kas radīja papildu ūdens noplūdi telpās.

Uzreiz pēc bojājumu konstatēšanas, nekavējoties tika veikta apmeklētāju un darbinieku evakuācija, un notikuma vietā ieradās atbildīgie glābšanas dienesti. Ir notikusi rūpīga situācijas pārbaude un neviena persona nav cietusi. Arī blakus esošajiem veikaliem ir nodarīti bojājumi lielā ūdens daudzuma rezultātā. Šobrīd aktīvi strādājam pie bojājumu seku novēršanas un iepirkšanās centra darbība tiks atjaunota, kolīdz tiks saņemta atļauja no atbildīgajiem dienestiem. Apmeklētāji tiks informēti par situācijas tālāku attīstību," norāda tirdzniecības centrs.

Jau vēstīts, ka tirdzniecības centra "Akropole Alfa" pārvaldītājs un īpašnieks SIA "Delta Property" pagājušajā gadā strādāja ar 23,271 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 18,1% vairāk nekā 2022.gadā, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga 2,5 reizes - līdz 23,654 miljoniem eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 6 260 635 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". "Delta Property" īpašnieks ir Lietuvas "Akropolis Group", kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā.

"Akropolis Group" ietilpst Lietuvas holdingā "Vilniaus prekyba", kurā ir arī mazumtirdzniecības kompāniju tīkls "Maxima grupe".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu