"Jaunā vienotība" Ropažos turpmāk strādās opozīcijā

TVNET/LETA
Ropažu novada domes sēde, kurā tiek izskatīts Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna gala variants.
Ropažu novada domes sēde, kurā tiek izskatīts Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna gala variants. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ropažu novada domes "Jaunās vienotības" (JV) deputāti paziņojuši par pāriešanu darbā opozīcijā, informēja JV Saeimas frakcijas pārstāve Anna Ūdre.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā pašvaldībā izveidojušos apstākļus saistībā ar "neefektīvu finanšu pārvaldību un esošās situācijas noklusēšanu no Ropažu novada domes vadības puses pārējiem deputātiem".

JV norāda, ka netiek ievērots 2021.gada 15.jūnijā parakstītais Sadarbības memorands starp Ropažu novada pašvaldības domē ievēlētajām politiskajām partijām "Latvijas attīstībai", JV, "Saskaņu", "Latvijas Zemnieku savienību", "Latvijas Reģionu apvienību".

JV pašvaldības deputāti vairākkārt aktualizējuši jautājumu par pašvaldības finanšu kvalitatīvas pārvaldības neesamību, par nepieciešamību veikt kvalitatīvu pašvaldības finanšu pārvaldības auditu, tomēr līdz šim no domes vadības puses nav sekojušas darbības situācijas uzlabošanai.

"Mūsu mērķis ir turpināt aktīvi iesaistīties pašvaldības darbā, sniedzot savus priekšlikumus, kas veicinās mūsu kopienas attīstību un labklājību. Mēs turpināsim strādāt, lai panāktu pozitīvas pārmaiņas un nodrošinātu, ka ikviens iedzīvotājs tiek sadzirdēts un respektēts. Turpināsim savu iespēju robežās uzraudzīt pašvaldības darbību, lai nodrošinātu caurskatāmību un taisnīgumu," uzsver deputāte Renāte Gremze (JV).

Iepriekš uz līdzīgiem pārmetumiem par finanšu situāciju pašvaldībā domes vadība informēja, ka pašvaldībā esot stabila finanšu situācija. Ropažu dome pieņēmusi sabalansētu budžetu un veicot visus plānotos darbus.

Kopumā Ropažu novada domē ir ievēlēti 19 deputāti. Atšķeļoties JV, koalīcijā paliek vismaz 13 deputāti, kas ļauj nodrošināt vairākumu lēmumu pieņemšanā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu