Video Ugunsdzēsēji pirmdien 22 reizes devušies novērst vēja un lietus radītos postījumus

TVNET/LETA
Ugunsdzēsēji glābēji novāc stipro vēja brāzmu laikā nolūzušo koku Salaspils ielā pie pieturvietas "Jāņavārti", kā rezultātā līdz stundai kavējas kustība 15.trolejbusa un 18.autobusa maršrutos.
Ugunsdzēsēji glābēji novāc stipro vēja brāzmu laikā nolūzušo koku Salaspils ielā pie pieturvietas "Jāņavārti", kā rezultātā līdz stundai kavējas kustība 15.trolejbusa un 18.autobusa maršrutos. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pirmdien līdz plkst.18 saņēmis 22 izsaukumus par vēja un lietus radītajiem postījumiem. Pārsvarā visos gadījumos koki nolūzuši pilnībā vai aizlūzuši, un tie traucējuši satiksmei vai apdraudējuši gājējus.

Lielākā daļa izsaukumu saņemti Vidzemē - Cēsu un Valmieras apkārtnē.

Video: Vētras postījumi Cēsu pusē pie Niniera ezera

Kā vēstīts, pirmdien stipri lijis daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā. Nokrišņu daudzums pusdienlaikā Dobelē bija 27,6 milimetri jeb 36% no jūlija normas, vēlāk līdzīga stipruma lietusgāzes skāra lielu daļu Vidzemes.

Lielas vēja brāzmas novērojumu stacijās līdz šim nav reģistrētas.

Tuvākajās stundās spēcīgs pērkona negaiss iespējams vietām Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumu daļā, prognozē sinoptiķi.

Latvijas austrumos bez stiprām lietusgāzēm iespējama arī vētra un lielgraudu krusa. Valsts rietumu un centrālajā daļā, kur gaisa temperatūra jau ir pazeminājusies, pērkona negaiss un stiprs lietus vairs nav gaidāms.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu