Video “Viņš ietriecās šajās durvīs un tad mūs sagrieza, četri, pieci kūleņi,” sprinteres Vaičules vīrs Mārtiņš stāsta par avāriju (3)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tas ir brīnums, ka esam dzīvi un ka mūsu meitiņai ir abi vecāki – tā pēc svētdien, 30. jūnijā, notikušās smagās avārijas, kurā 2,4 promiļu reibumā esošs autovadītājs ietriecās ģimenes auto, sacīja Latvijas labākā sprintere un olimpisko spēļu dalībniece Gunta Vaičule. Sportistes vīrs Mārtiņš kopā ar Latvijas televīziju saņēmās apskatīt auto, kas atvests no avārijas vietas Balvu novada Rugājos, vēsta LTV "Panorāma".

"Viņš ietriecās šajās durvīs un tad mūs sagrieza, četri, pieci kūleņi. "Bez apstāšanās iebrauca sānā, tālāk jau kūleņi un stikli,"

stāstīja Mārtiņš.

Neatliekamo palīdzību viņi sauca paši. Dzērājšoferis jau bija aizmucis.

Avārija notika brīdī, kad abi kopā ar meitiņu bija atceļā no Latvijas čempionāta vieglatlētikā, kur Gunta Vaičule izpildīja Parīzes olimpisko spēļu normatīvu.

Dzērušais, kurš brauca ar savas dzīvesbiedres auto, pēc avārijas iebēga mežā. Viņu meklēja gan cietušie, gan viņa draugi un dzīvesbiedre.

"Pirmais pūtiens bija 2,4 [promiles], pēc 15 minūtēm 2,37. Trakākais bija viņa draugi, kas atbrauca. Visi zināja, ka viņš bija pie stūres, visi aizstāvēja viņu,"

stāstīja Mārtiņš.

Mārtiņa tante slimnīcā nogādāta ar lūzumiem. Gunta avārijā sadūrusies ar stikliem, ir mazi nobrāzumi.

Jau ziņots, ka sākotnējā informācija liecina, ka "Volkswagen Passat" autovadītājs ceļa posmā Rēzekne – Gulbene, izbraucot no mazāk svarīga ceļa, nedeva ceļu automašīnai "Škoda Octavia", kurā atradās sportiste un kuru vadīja 1989.gadā dzimis vīrietis. "Škoda Octavia" kūleņojot sabojāja autobusu pieturu "Upatnieki".

"Škoda Octavia" automašīnā atradās arī 1963. un 1965. gadā dzimušas pasažieres, kuras nogādātas medicīnas iestādē.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 11. nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret satiksmes drošību". Greidāne skaidro, ka policija vēl noskaidro notikušā apstākļus, jo pašlaik vēl nav skaidrs, kurš bijis pie "Volkswagen" stūres.

Savukārt, komentējot Vaičules rakstīto, ka negadījumu izraisījis vadītājs alkohola reibumā, policijas pārstāve skaidro, ka aizturēšanas brīdī abi cilvēki, kas atradušies "Volkswagen", bijuši reibumā.

Vairāk skaties LTV "Panorāmas" sižetā 

Nepalaid garām!
Uz augšu