Mūsdienās ceļošana ar lidmašīnu ir viens no drošākajiem pārvietošanās veidiem. Lai lidaparāts paceltos gaisā, ir jāievēro virkne drošības pasākumu, jāaizpilda kontrolsaraksti un vairākkārt jāpārliecinās, vai viss ir savās vietās un darba kārtībā. Noteikumu ir daudz, un tie ir ļoti stingri. Gaisa telpu šodien izvago neskaitāmi lidmašīnu ceļi, kas tiek rūpīgi kontrolēti, lai lidaparāti savā starpā nesadurtos. Diemžēl 1956. gada 30. jūnijā aviācija, tehnoloģijas un drošības standarti vēl bija bērnu autiņos, tāpēc Amerika piedzīvoja traģisku aviokatastrofu virs valsts iespaidīgākā dabas veidojuma.

Divu pasažieru lidmašīnu sadursme virs Lielā kanjona 1956. gadā tolaik kļuva par nāvējošāko aviokatastrofu Amerikas vēsturē. Traģēdija, kurā bojā gāja 128 cilvēki, līdz pašiem pamatiem ietekmēja aviāciju, liekot ieviest drošības standartus, bez kuriem mūsdienu gaisa telpa nebūtu iedomājama.

Uzreiz pēc nelaimes daudziem kļuva skaidrs, ka sistēma, kas tiek izmantota, lai kontrolētu valsts gaisa telpu, ir kļūdaina un nederīga, tāpēc drīz vien ASV ieguldīja 250 miljonus dolāru, lai modernizētu gaisa telpas kontroles sistēmu un nodibinātu ASV Federālo aviācijas pārvaldi (FAA).