Krievija slepenā dokumentā atzīst 38 aviobumbu nomešanu uz Belgorodas apgabalu (25)

TVNET
Foto: SIPA/Scanpix

Krievijas armija uz Belgorodas apgabalu, kas robežojas ar Ukrainu, gada laikā neplānoti nometusi vismaz 38 planējošās aviobumbas, vēsta ASV laikraksts “The Washington Post”, atsaucoties uz slepenu Krievijas armijas dokumentu, kas nonācis Ukrainas izlūkdienestu rīcībā.

Aviobumbas uz Belgorodas apgabalu vismaz 38 reizes nomestas periodā no 2023.gada aprīļa līdz 2024.gada aprīlim.

Dokumentā ietverta tabula, kurā uzskaitītas aviobumbu nomešanas epizodes un sniegta informācija par seku likvidēšanu, tostarp veiktajām iedzīvotāju evakuācijām.

Šo dokumentu, visticamāk, sagatavojusi Belgorodas apgabala ārkārtas situāciju pārvalde, uzskata “The Washington Post”.

Saskaņā ar tabulas datiem, vismaz četras aviobumbas nokritušas uz Belgorodu, bet vēl septiņas – uz tās piepilsētām. Pārējiem incidenti reģistrēti dažādos citos Belgorodas apgabala rajonos.

Lielākā daļa neplānoti nomesto aviobumbu nesprāga.

Krievijas armija planējošās aviobumbas (FAB) triecieniem pa Ukrainas pozīcijām sāka lietot 2023.gada sākumā.

Tikmēr, kā ziņo Krievijas neatkarīgais izdevums “Astra”, pēdējo četru mēnešu laikā Krievijas militārā aviācija Belgorodas apgabalā un okupētajās Ukrainas teritorijās neplānoti nometusi 110 bumbas.

Kā skaidro Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas eksperti, ārkārtas aviobumbu nomešana varētu būtu skaidrojama ar pārkāpumiem lidmašīnu bruņošanā pirms izlidošanas misijās, gan arī ar ekipāžu rīcību lidojumu laikā. To var ietekmēt arī personāla nepietiekamā sagatavotība.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu