Aizdegšanās risku dēļ aicina pārbaudīt konkrētu MAN transportlīdzekļu dzinējus (1)

TVNET Auto
Foto: Publicitātes foto

"Avar Auto", oficiālais komerctransporta ražotāja "MAN Truck & Bus" izplatītājs Latvijā, aicina pārbaudīt kravas automašīnas un autobusus, kas ražoti no 2016. līdz 2019. gadam ar D26 Euro 6c dzinējiem (tipi D2676LF51-53 vai D2676LOH35-37).

Ļoti retos gadījumos un nelabvēlīgos apstākļos daži dzinēji, kas ražoti no 2016. gada novembra līdz 2019. gada augustam, var būt bojāti un izraisīt aizdegšanos. Ņemot vērā jaunās normatīvo aktu prasības, minētajos transportlīdzekļos tika izmantoti bezsvina slīdgultņi, kas ir jutīgāki pret piesārņojumu un eļļas novecošanos. Bojājumi var rasties arī, ja nav ievēroti apkopes intervāli vai apkopes darbi netiek veikti pareizi.

"Mums ir svarīga mūsu klientu drošība un transportlīdzekļu uzticamība. Tāpēc mēs aicinām visus klientus pārbaudīt savus transportlīdzekļus un veikt nepieciešamos tehniskos pasākumus mūsu remontdarbnīcās Mārupē, Grobiņā vai pie mūsu partneriem Cēsīs. Mēs esam apzinājuši un informējuši klientus par nepieciešamību veikt šīs pārbaudes," saka Ilvija Veite, "Avar Auto" valdes locekle.

"Ja šo automašīnu īpašniekiem rodas šaubas vai jautājumi, lūdzu, sazinieties ar mums."

Papildus tam ir zināmi arī citi bojājumu iemesli, piemēram, pārmērīga transportlīdzekļa ātruma pārsniegšana, dzesēšanas šķidruma iekļūšana dzinēja eļļā, MAN neatbalstītu vai neatbilstošu dzinēja eļļu izmantošana un to sajaukšana, kā arī apkopes detaļu (filtru), kas neatbilst ražotāja specifikācijām, izmantošana.

Nepalaid garām!
Uz augšu