Rīgā notiks "Dzīvo gājiens" holokausta upuru piemiņai (1)

TVNET
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Ceturtdien, 4. jūlijā, Rīgā biedrība "Šamir" un Rīgas Geto un Latvijas Holokausta muzejs rīko pasākumu "Dzīvo gājiens" holokausta upuru piemiņas godināšanai,  informēja biedrībā "Šamir".

Pasākums sāksies pulksten 10 Vecajā Ebreju kapsētā, Valērijas Seiles un Ebreju ielas krustojumā, pretī Transporta un sakaru institūtam. Gājiens norisināsies pa bijušā Rīgas geto ielām un noslēgsies pie Rīgas Horālās sinagogas memoriāla Emīlijas Benjamiņas un Dzirnavu ielas krustojumā.

Otrā pasaules kara laikā notikušā ebreju genocīda upuru piemiņas pasākumā tiks pieminēti 2023. gada 7. oktobra teroristiskā uzbrukuma rezultātā bojā gājušie un pausta Latvijas ebreju solidaritāte ar teroristiskajā uzbrukumā pret Izraēlu cietušajiem un gūstekņiem.

Šis gājiens kalpos kā atgādinājums par ebreju tautas un Izraēlas izturību "Am Yisrael Chai".

2010.gadā pēc rabīna Menahema Barkahana iniciatīvas Latvijā notika pirmais "Dzīvo gājiens". Šī gājiena mērķis ir godināt nacistu režīma laikā cietušo ebreju piemiņu, saglabāt Latvijas ebreju vēsturi un demonstrēt Latvijas sabiedrības sēras Holokausta upuru piemiņas dienā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu