Uz militāro mācību laiku Lietuvā izvietos Nīderlandes pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot"

LETA/ELTA
Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlande šomēnes uz militārajām mācībām Lietuvā nogādās tālas darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot", paziņoja Lietuvas Bruņotie spēki.

Nīderlandes "Patriot" Lietuvā tiks izvietota mācībās "Baltic Connection 24", kas notiks no 7. līdz 19. jūlijam.

Lietuvas Bruņotajos spēkos informēja, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot" izvietošana ir pirmais solis ceļā uz rotācijas pretgaisa aizsardzības modeļa ieviešanu, kura mērķis ir stiprināt NATO integrēto pretgaisa un pretraķešu aizsardzību un par kuru tika panākta vienošanās pagājušajā gadā Viļņā notikušajā NATO samitā.

Mācībās tiks trenēta spēju pārdislocēšana un integrācija, vienota kontrole un vadība, kā arī pretgaisa aizsardzības operāciju īstenošana. Tiks imitētas gaisa kuģu, helikopteru, iznīcinātāju un dronu darbības, uz kurām reaģēs mācību dalībnieki.

Mācībās piedalīsies Lietuvas Gaisa spēku pretgaisa aizsardzības bataljons ar vidēja darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmām NASAMS. Mācībās piedalīsies arī Lietuvas Gaisa spēku lidmašīnas, kā arī Spānijas un Portugāles iznīcinātāji, kas veic NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misiju.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu