Par valsts galveno kibernoziegumu apkarotāju iecelts pulkvežleitnants Jašins

TVNET/LETA
Pulkvežleitnants Romāns Jašins.
Pulkvežleitnants Romāns Jašins. Foto: Ieva Makare/LETA

Turpinot Valsts policijas (VP) attīstības veicināšanu un dodot iespēju augsta līmeņa vadītājiem savas zināšanas un profesionālās spējas izmantot citu darbības jomu stiprināšanā, ar 1.jūliju Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kibernoziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka amatā iecelts pulkvežleitnants Romāns Jašins, informē VP.

Līdzšinējais pārvaldes priekšnieks Ruslans Grigs devies izdienas pensijā.

Ņemot vērā mainīgās noziedzības tendences digitālajā vidē, kibernoziegumu apkarošana ir viena no VP prioritārajām jomām. Tajā ietilpst sarežģīti uzdevumi ar pārrobežu dimensijas raksturu. Lai tos izpildītu, ir nepieciešamas zināšanas ne tikai tradicionālajā noziegumu apkarošanā, bet arī augsto tehnoloģiju jomā un spēja efektīvi organizēt izmeklētāju darbu kibernoziegumu atklāšanā.

Dienesta gaitas VP Jašins sāka 2001.gadā Policijas skolas kadeta amatā. Kopš 2004.gada viņš strādājis dažādās struktūrvienībās gan Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē, gan vēlāk Kriminālizmeklēšanas pārvaldē kā priekšnieka vietnieks, vadot nodaļu, kas saistīta ar slepkavību izmeklēšanu un novēršanu.

Savukārt kopš Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes strukturālajām pārmaiņām no 2022.gada jūlija līdz šim Jašins ir ieņēmis Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieka, 1.nodaļas priekšnieka amatu.

VP norāda, ka dienestā Jašins ir sevi pierādījis kā augstas raudzes profesionāli, kuram piemīt gan jauda, gan stratēģiskais redzējums. Savukārt viņa profesionālo sniegumu pierāda viņa darba rezultāti - viņš bijis viens no vadošajiem atslēgas cilvēkiem dažādu smagu un sevišķi smagu noziegumu izmeklēšanā, novēršanā un atklāšanā, informēja policijā.

Jašina darbs novērtēts ar vairākiem augstiem apbalvojumiem, tostarp personīgo ieroci, kā arī viņš ir apbalvots ar Viestura ordeni un iecelts par Viestura ordeņa virsnieku.

Jau ziņots, ka strukturālo pārmaiņu rezultātā 2022.gada jūlijā Galvenās kriminālpolicijas sastāvā izveidota jauna struktūrvienība - Kibernoziegumu apkarošanas pārvalde.

Līdz šim VP sastāvā nebija centrālās specializētās struktūrvienības, kuras kompetencē ietilptu visu kibernoziegumu un noziegumu augsto tehnoloģiju jomā novēršana un apkarošana, kā arī zināšanu un iemaņu akumulēšana par jaunatklātiem fenomeniem informācijas tehnoloģiju jomā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu