Vēsturē ir neskaitāmi stāsti par ceļotājiem laikā, tomēr tikai daži no tiem ir tik pārsteidzoši, interesanti un ticami kā kāda šveiciešu skolotāja gadījums, kurš 20. gadsimta sākumā pēc komā pavadīta gada savā dienasgrāmatā rakstīja, ka viņa apziņa bija aizceļojusi divus tūkstošus gadu tālā nākotnē. Tur viņš pieredzējis prātam neaptveramas lietas...

Zināms, lai nosapņotu un reālistiski aprakstītu potenciālo nākotni, ir nepieciešama izcila radošā domāšana un spilgta iztēle, īpaši cilvēkam no 20. gadsimta sākuma, kad tehnoloģijas vēl nebija ne tuvu tik attīstītas kā mūsdienās. Tomēr šveiciešu skolotāja Pola Amadeja Dienaha dienasgrāmata, kas tika publicēta Grieķijā 1972. gadā, ārkārtīgi detalizēti atklāj stāstu par viņa piedzīvoto 3906. gadā, kurā viņš attapās, uz gadu ieslīgstot komā.

Dienasgrāmatā aprakstīto daudzo specifisko detaļu dēļ daudzi uzskata, ka Dienahs patiešām kaut kādā veidā, atrodoties komā, bija nonācis 3906. gadā, jo ir grūti izskaidrot, kā 1921. gadā cilvēks spējis iztēloties kaut ko tādu.