Daugavas labajā krastā Rīgā ceturtdien būs traucēta siltumenerģijas piegāde (1)

TVNET
Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 4.jūlijā, Rīgas Daugavas labajā krastā notiks siltumtīklu hidrauliskā drošības pārbaude, kā rezultātā uz vienu diennakti būs traucēta siltumenerģijas piegāde, portālu TVNET informē AS "Rīgas siltums" pārstāve Jana Roze. 

Pārbaudes laikā Vecrīgā, Rīgas centrā, Ķengaragā, Dārzciemā, Dreiliņos, Pļavniekos, Purvciemā, Mežciemā, Teikā, Juglā, Čiekurkalnā, Sarkandaugavā, Mežaparkā, Grīziņkalnā, Brasā, Latgales apkaimē, Avotos, Rumbulā, Šķirotavā, Skanstē, Zaķusalā un Pētersalā - Andrejsalā būs traucēta karstā ūdens uzsildīšana.

Kā atgādina uzņēmuma pārstāve, hidrauliskās pārbaudes ir nepieciešamas, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību un rīdziniekiem tiktu piegādāta siltumenerģija nepārtraukti, it īpaši aukstajos ziemas mēnešos.

Iedzīvotāju drošībai, lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā apkārtējā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs (zaļganas nokrāsas ūdens), pirms hidrauliskās pārbaudes to atdzesē līdz +45 grādiem, tāpēc karstā ūdens temperatūra var pazemināties jau iepriekšējās dienas vakarā.

Hidrauliskā pārbaude tiek veikta vienas dienas laikā. Siltumenerģijas padeve tiks atjaunota jau tās pašas dienas vakarā, izņemot tās vietas, kur tiek atklāti siltumtīklu bojājumi, iespējami siltumenerģijas padeves pārtraukumi līdz bojājumu novēršanai. Vietās, kur pilnībā modernizēti siltumtīkli, hidrauliskās pārbaudes tiek veiktas vairs tikai reizi četros gados.

Uzņēmuma pārstāve norāda, ka par plānoto siltumenerģijas padeves pārtraukšanu savlaicīgi ir informēti namu īpašnieki un apsaimniekotāji, kuru pienākums ir informēt arī dzīvokļu īpašniekus.

AS "Rīgas siltums" atgādina - ēku īpašniekiem un apsaimniekotājiem jānodrošina drošs siltumapgādes sistēmu atslēgums un arī pieslēgums pēc hidraulisko pārbaužu pabeigšanas.

Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti - siltumnesēja spiediens tajos sasniedz 16 bārus (bar).

Uzņēmums lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām zaļganas krāsas ūdens noplūdēm siltumtīklos pa Klientu diennakts bezmaksas tālruni 8 00000 90. Tāpat uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina ar sapratni uztvert esošo situāciju.

Jau ziņots, ka AS "Rīgas siltums" ir publisku personu kontrolē esoša privāta kapitālsabiedrība. Akciju kapitāls sadalās šādi: Rīgas valstspilsētas pašvaldība (49,00%), Latvijas Valsts (48,995%), SIA "Enerģijas risinājumi. RIX" (2%), AS "LATVENERGO" (0,005%). AS "Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tā veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Siltumtīklu kopējais garums ir ap 825 kilometru, no kuriem 85% atrodas AS "Rīgas siltums" īpašumā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu