Trīs kravas auto avārija uz Ventspils šosejas. Eksperta analīze (5)

TVNET Auto
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šogad pirmajos sešos mēnešos dubultojies to ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros iesaistītas kravas automašīnas. Īpaši izveidota ekspertu grupa pēta visu Latvijā notikušo smago avāriju apstākļus un cēloņus. Jau šobrīd redzams, ka katrā ceturtajā gadījumā kravas auto avārijas iemesls bija tieši profesionālo autovadītāju veselības stāvoklis, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Pagājušajā piektdienā, 28. jūnijā, uz Ventspils šosejas notika trīs kravas automašīnu sadursme, kas laupīja viena cilvēka dzīvību.

"Dobeles dzirnavnieks" norāda, ka savas darbības laikā tā ir smagākā piedzīvotā avārija. Uzņēmuma auto bija iesaistīts negadījumā, kurā savā joslā saskrējās divi auto. Trešā auto vadītājs gāja bojā, frontāli iebraucot uz ceļa izstumtajā piekabē.

Tā esot reta avārija, kad iesaistīti trīs kravas auto, skaidroja Ceļu satiksmes drošības direkcijas Smago ceļu satiksmes negadījumu izmeklēšanas pilotprojekta vadītājs ir Oskars Irbītis. Pilotprojekta mērķis ir analizēt visus smagos ceļu satiksmes negadījumus. Viņš arī piektdien bija avārijas vietā.

"Šis viens kravas auto ietriecās otrā. Vai nu bija novērsta uzmanība, vai tiešām vienkārši medicīniska rakstura problēmas," pieļāva Irbītis.

"Dobeles dzirnavniekā" skaidroja, ka nav vēl izdevies aprunāties ar avārijā iesaistīto šoferi. Ar smagām traumām viņš ārstējas slimnīcā. "Mūsu šoferis, kurš ir ļoti pieredzējis, ar vairāk nekā 40 gadu stāžu, atrodas slimnīcā. Esam kopumā šokēti par notikušo. Stāvoklis ir stabils. Dzīvībai briesmas nedraud," pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Plašāka informācija atrodama šeit.

Nepalaid garām!
Uz augšu