Pensionāre "Latvijas loto" momentloterijā laimē miljonu eiro. Daļa laimesta aizies nodokļos (28)

TVNET/LETA
Foto: Zane Bitere/LETA

Pagājušajā nedēļā VAS "Latvijas loto" momentloterijā "Miljons" otru reizi laimēts viens miljons eiro, pavēstīja kompānijā.

Laimētāja ir rīdziniece, kura strādājusi finanšu un ražošanas nozarēs, taču tagad ir pensijā.

Kā norāda laimesta ieguvēja, laimesta lielāko daļu viņa plāno dāvināt bērniem un mazbērniem, bet ideju, kā tērēt savu laimesta daļu, patlaban vēl neesot.

"Latvijas loto" aģentūra LETA noskaidroja, ka viss laimests rīdziniecei tiks izmaksāts ne vairāk kā divos maksājumos 30 dienu laikā.

Kā atzīmē "Latvijas loto" pārstāvji, likums par iedzīvotāju ienākuma nodokli paredz, ka no loteriju laimestiem virs 3000 eiro laimētājam ir jānomaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis, un kopumā pēc nodokļu nomaksas laimētāja saņems 697 178 eiro. Atlikusī summa nonāks gan valsts, gan Rīgas pašvaldības budžetā.

Momentloteriju "Miljons" "Latvijas loto" klajā laida 2022.gada novembrī.

TVNET jau vēstīja, ka momentloterijā "Miljons" viena miljona eiro laimests pirmo reizi tika laimēts pērn aprīlī. Toreiz laimētāja bija kāda kurzemniece, kura strādā finanšu nozarē.

Jau ziņots, ka "Latvijas loto" pagājušajā gadā strādāja ar 92,145 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,3% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 4,1% un bija 13,792 miljoni eiro.

"Latvijas loto" reģistrēta 1992.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 1,4 miljoni eiro. "Latvijas loto" pilnībā pieder valstij, un tai vienīgajai ir tiesības rīkot valsts mēroga izlozes un loterijas.

Svarīgākais
Uz augšu