Britu karaļnamu pēdējais pusgads ir satricinājis ne pa jokam – sākotnēji tapa zināms, ka monarham Čārlzam III konstatēts vēzis. Tad pēc vēdera operācijas Velsas princese ilgi nerādījās sabiedrībā, uzmutuļojot daudzām konspirācijas teorijām. Un tad nāca vēl kāda šokējoša ziņa - arī nākamajai karalienei Ketrīnai  konstatēta onkoloģiska saslimšana, kas prasa ķīmijterapiju. Visi šie notikumi vienkopus bija kā ķeblīša izsišana zem kājām. Vai britu monarhija noturēsies tikpat stipri un vienoti kā līdz šim? Kā iepriekšējā karaļnama paaudze, kas sabiedrībai šķita teju nemirstīgi? Karaliskie eksperti vairs nav tik pārliecināti un saka, ka šajā situācijā "plāna B nemaz neesot". 

"Ja kāds no velsiešiem sāk šķobīties vai svārstīties – viss var sabrukt! Uzskatu, ka šobrīd Keita ir visneaizsargātākā. Viņai trūkst stabila pamata. Tikai laiks pateiks, vai viņa spēs izturēt," "Fox News Digital" sacīja grāmatas "The King" autors Kristofers Andersens.

Galma hroniste Keitija Nikola nesen žurnālā "Vanity Fair" rakstīja, ka pēc dramatiskās dubultās vēža diagnozes karalim un viņa vedeklai "nav spēles plāna B".

"Tas nebija publisks skandāls vai krīze, kuru izraisījusi atteikšanās no troņa," raksta Nikola. "Tomēr tas lika Čārlzam pārdomāt viņa "novājināto monarhiju" un to, kā vislabāk kalpot tautai. Varenā Vindzoras karaliskā ģimene, kuras galva pirms neilga laika bija pasaulē visilgāk valdošais monarhs, pēkšņi kļuvusi tik ļoti neaizsargāta."