Prokuratūra atklāj jaunu informāciju par spiegošanā Krievijas labā apsūdzēto un aizturēto sirmgalvi (4)

TVNET/LETA
Foto: Shutterstock

Pērn par spiegošanu Krievijas labā aizturētais Krievijas pilsonis ir pensionārs, kurš savulaik atvaļinājies no padomju armijas, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Valsts drošības dienests (VDD) vīrieti aizturēja 2023.gada 20.decembrī. Kriminālprocess pret šo personu sākts pāris dienas agrāk - 18.decembrī. VDD veica izmeklēšanas darbības piecos ar šo personu saistītos objektos Rīgā un tās apkārtnē.

Šogad maijā dienests lietu nodeva apsūdzības uzrādīšanai. Prokuratūrā šonedēļ apliecināja, ka apsūdzība ir celta, bet, ņemot vērā, ka turpinās pirmstiesas izmeklēšana, papildus informācija izmeklēšanas interesēs patlaban netiks sniegta. Vienlaikus prokuratūrā apliecināja, ka vīrietis ir atvaļināta padomju armijas militārpersona un patlaban ir pensionārs. Latvijā viņš uzturas legāli.

VDD maijā paziņojumā presei vēstīja, ka minētā persona Krievijas specdienesta uzdevumā ieguva un tam nodeva informāciju par Latvijas valsts politiskajiem procesiem, kā arī kritiskās infrastruktūras un militārajiem objektiem. VDD vērtējumā, šāda veida informācija Krievijas specdienestiem ir noderīga gan izlūkošanas mērķu sasniegšanai, gan pret objektiem Latvijā vērstu kaitniecisko darbību plānošanai un īstenošanai.

Veicot kriminālprocesuālās darbības ar personu saistītā objektā, tika iegūti pierādījumi, ka persona bez attiecīgas atļaujas glabāja munīciju un sprāgstvielas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu