Foto Lielvārdes senlatviešu koka pilij pienākusi pēdējā vasara – to nojauks (3)

TVNET
Lielvārdes senlatviešu koka pils "Uldevene" veidotājs, īpašnieks Agris Liepiņš
Lielvārdes senlatviešu koka pils "Uldevene" veidotājs, īpašnieks Agris Liepiņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Lielvārdes 12. gadsimta senlatviešu koka pils Uldevene šovasar būs redzama pēdējo reizi – celtnes saimnieks Agris Liepiņš nolēmis, ka to nojauks, ceturtdien, 4. jūlijā, ziņo portāls "Ogrenet".

Kā vēsta portāls, šim lēmumam pils saimnieks briedis jau vairākus gadus, bet pirms lēmuma pieņemšanas vajadzēja aiziet pensijā. “Ir pienācis laiks televizoru skatīties,” portālam jokoja Agris.

Liepiņš koka celtni uzbūvējis paša spēkiem, sākot ar 1997. gadu. Tā ir 10.-13. gadsimta pils ideālrekonstrukcija, kurai par pamatu ņemti arheoloģisko izrakumu materiāli no dažādām Latvijas vietām.

Liepiņš portālam "Ogrenet" sarunā norādījis, ka pils ir savu dzīvi nodzīvojusi.

 “Paši paliekam veci, pils paliek veca, visam savs laiks,” pils saimnieks portālam sacīja, citējot Remarku, “laiks dzīvot, laiks mirt.”

Pils īpašnieks intervijā žurnālam "Ievas Stāsti" jūlijā atklājis, ka negrib pili nodot citiem īpašniekiem, lai tie pārvērstu par vietu, kur nodarboties ar komercdarbību.

“Līdz ar to te būs kvasa un alus būda, liels spēļu laukums ar šļūcamtrubām no plastmasas, nē, nē, to es negribu piedzīvot," žurnālam paudis Liepiņš.

Kā vēsta "Ievas Stāsti", pils baļķus plānots izmantot malkā, taču sakrātos materiālus Liepiņš labprāt piedāvātu kāda novada muzejam.

Jau ziņots, ka Lielvārdes senlatviešu pils autors jau 2004. gadā draudēja to nojaukt, bet ar domi vēlāk vienojies, ka senlatviešu Uldevena pils Lielvārdē netiks nojaukta.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu