Video Skandāls Mūzikas akadēmijā: atstādinātais pasniedzējs Kronlaks vēršas tiesā (6)

Rolands Kronlaks
Rolands Kronlaks Foto: Zane Bitere/LETA

Par iespējamu seksuālu uzmākšanos atstādinātais Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Mūzikas tehnoloģiju katedras vadītājs Rolands Kronlaks vērsies tiesā pret Mūzikas akadēmiju, ceturtdien, 4. jūlijā, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

TVNET jau ziņoja, ka Latvijas Televīzijas raidījuma "Kultūršoks" rīcībā bija nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos. Skandālā izskanējis arī Kronlaka vārds. Kā atgādina LTV, anonīma studente apliecināja, ka pasniedzējs ar viņu sazinājies vairāku gadu garumā, tika arī publiskoti 2019. gada abu sarakstes fragmenti. Ētikas komisija Kronlakam šī gada februārī piesprieda disciplinārsodu, bet jau mēnesi vēlāk viņš tika atstādināts. Kronlaks uzskata - tas noticis prettiesiski. Tāpēc viņš vērsies tiesā.

Viņš raidījumam paudis, ka atstādināšana no darba par iespējamu seksuālu uzmākšanos studentēm bijusi prettiesiska, jo sodu par nepiedienīgu komunikāciju ar studentēm viņš bija jau saņēmis.

"Tāpēc, ka man bija jau izteikts rājiens un... Es neesmu jurists, es nevarēšu to tik labi komentēt. Man bija izteikts rājiens, un principā par to pašu lietu man tika iedots arī darba uzteikums, kas nozīmē, ka es esmu divreiz sodīts," pauda Kronlaks.

LTV vēsta, ka Rīgas pilsētas tiesā ceturtdien, 4. jūlijā, sākta šīs lietas izskatīšana, kur tikušās abas iesaistītās puses - gan JVLMA, gan arī atstādinātais pasniedzējs.

Kā ziņo LTV, tiesā Kronlaks pieprasījis kompensāciju – aptuveni 8000 eiro, kas ir vidējā izpeļņa par piespiedu kavējuma laiku, un atjaunot sevi darbā.

LTV žurnālisti ceturtdien Kronlakam jautāja, vai viņš grasās atgriezties darbā akadēmijā, ja tiesa lems viņam par labu un viņu atjaunos amatā, uz ko viņš atbildēja: "Protams, jā."

Nākamā sēdē plānota jaunnedēļ.

Plašāku video sižetu skaties LTV video zemāk:

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu