Video Zemgalē rekordagri sāk kult labību; ziemas mieži slikti padevušies

Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Zemnieki Zemgales pusē šogad rekordagri sākuši druvā kult labību – pat divas nedēļas agrāk nekā pērn, ceturtdien, 4. jūlijā, vēsta  "TV3 Ziņas".

Zaļenieku pagastā ziemas miežu kulšana šajās dienās jau norit pilnā sparā.

“Jā, šogad esam iesākuši diezgan agri. Pirmos laukus nokūlām neticami agri, 30. jūnijā. Tas ir neticami agri, ņemot vērā, ka pagājušogad 13. jūlijā iesākām kulšanu," raidījumam pauda zemnieku saimniecības “Aplociņi” īpašnieks Ronalds Puķītis.

Tiesa, viņš atklāja, ka ne viss ir tik spoži, jo, piemēram, ziemas mieži šogad ir slikti padevušies. "Sausums ir darījis savu, graudi ir sīkāki, nav tā cerētā raža, līdz ar to kvalitāte arī ir slikta. Arī svara nav graudam, tilpummasa zema. Rapsi diezgan kukaiņi jau pabojājuši, kas ēd ražu nost. Tur uz baigo ražu es neceru, nu, ziemas kvieši – tur varētu būt cerība, ka ir labi. Tas būtu tā kā glābiņš," sacīja Puķītis.

Arī AS “Dobeles dzirnavnieks” valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils uzsvēris, ka šogad jaunās ražas piegādes notiek rekordagri. 

“Mūsu vēsturē mēs neatceramies, ka būtu bijušas tik agri jaunās ražas piegādes. Šobrīd izskatās, ka viss virzās kādas 10-14 dienas, aptuveni divu nedēļu robežās, viss notiek ātrāk.

Kā pauda Amsils, kviešu ražas piegādi viņš sagaida tuvāko divu nedēļu laikā. "To gatavība briest, kas arī ir rekordātrs laiks," tā AS “Dobeles dzirnavnieks” valdes priekšsēdētājs.

Plašāku sižetu skaties TV3 sagatavotajā video:

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu