Piektdien Latvijas lielākajā daļā īslaicīgi līs un pastiprināsies vējš

TVNET/LETA
Foto: dpa/scanpix

Piektdien, 5. jūlijā, Latvijas lielākajā daļā īslaicīgi līs un pastiprināsies vējš, prognozē sinoptiķi.

Vietām iespējamas arī pērkona lietusgāzes. Sākot no valsts rietumiem, mākoņu kļūs mazāk. Maksimālā gaisa temperatūra būs +17..+21 grāds.

Kurzemē un zem lietus mākoņiem arī citviet valstī rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē.

Rīgā dažbrīd līs, uzspīdēs saule un dienas otrajā pusē brīžiem pieņemsies spēkā rietumu, dienvidrietumu vējš. Gaiss iesils līdz +20 grādiem.

Eiropas ziemeļrietumos atrodas ciklons, kas ietekmē laikapstākļus arī Latvijā. Atmosfēras spiediens paaugstinās, no rīta tas ir 1002-1006 hektopaskāli jūras līmenī.

Agrā piektdienas rītā vairāk nokrišņu ir Kurzemē, lietus mākoņi sasniedz valsts centrālo daļu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Video: 1. jūlija lietavas Rīgā

Debesis pārsvarā mākoņainas. Gaisa temperatūra +12..+15 grādi, vietām piekrastē līdz +17 grādiem. Pūš lēns dienvidu un rietumu vējš, piekrastē tas ir spēcīgāks.

Rīgā mākoņains rīts, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš ar ātrumu divi trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +14..+15 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +17,0 grādiem Zosēnos līdz +21,7 grādiem Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.jūlijā bija +41..+43 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -2 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos un Alpos.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu