Baidens saputrojas radio ēterā un sajauc sevi ar viceprezidenti Harisu (10)

TVNET
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidentam Džo Baidenam atkal gadījies misēklis publiskas uzstāšanās laikā – viņš saputrojies radiointervijas laikā un sajaucis sevi ar viceprezidenti Kamalu Harisu, vēsta Lielbritānijas medijs “The Telegraph”.

4.jūlija – ASV Neatkarības dienas – intervijā Filadelfijas radiostacijai ”WURD” Baidens runāja par sasniegumiem, kas saistāmi ar viņa būšanu par viceprezidentu Baraka Obamas prezidentūras laikā un viņa paša prezidentūru.

Tomēr Baidens Obamas un savu prezidentūru sajauca kopā, kā rezultātā rodas iespaids, ka viņš sevi nodēvējis par “pirmo melnādaino sievieti”, kas ieņēmusi viceprezidenta amatu pirmā melnādainā ASV prezidenta administrācijā.

“Starp citu, es esmu lepns būt par, kā jau teicu, par pirmo viceprezidentu, pirmo melnādaino sievieti... kalpot kopā ar melnādaino prezidentu,” intervijas laikā izteicās Baidens.

Gan Obama, gan Harisa abi iegāja vēsturē, kad viņi kopā ar Baidenu attiecīgi 2008. un 2020.gadā sāka darbu Baltajā namā.

Obama kļuva par pirmo melnādaino prezidentu ASV vēsturē, bet Harisa kļuva par pirmo melnādaino viceprezidentu un pirmo sievieti šajā amatā.

Misēklis Baidenam gadījās brīdī, kad viņš vēlējās vēlreiz uzsvērt, ka viņam bijis gods būt par viceprezidentu Obamas administrācijā. Viņš arī vēlējās atgādināt par savu sasniegumu, izvēloties Harisu par savu viceprezidenti, kā arī ieceļot pirmo melnādaino sievieti par Augstākās tiesas tiesnesi.

Kā ziņots, ne pārāk veiksmīgas Baidenam 27. jūnijā notikušās pirmās priekšvēlēšanu debates ar otru kandidātu Donaldu Trampu.

Baidena uzstāšanās bija svārstīga, viņš runāja ātri, klusā balsī un vairākas reizes minstinājās ar vārdiem. Pēc tam Baidens taisnojās, ka pirms debatēm viņam bijuši vairāki tāli avioreisi, tādēļ viņa sniegums nav bijis "pārāk spīdošs".

Izdevums "Politico", atsaucoties uz saviem avotiem, vēstīja, ka atsevišķos ASV Demokrātu partijas sektoros pēc Baidena neveiksmīgā snieguma bija jaušama panika, un daži pat aktīvi apspriež to, kas vēl nesen bija neiedomājams - Baidena nomaiņu ar citu kandidātu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu