Jelgavas novada deputāti prasa sasaukt ārkārtas domes sēdi priekšsēdētāja ievēlēšanai

TVNET/LETA
Foto: Evija Trifanova/LETA

Septiņi Jelgavas novada domes deputāti iesnieguši domē priekšlikumu par ārkārtas domes sēdes sasaukšanu priekšsēdētāja ievēlēšanai, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais dokuments.

Iesniedzēji norāda, ka Jelgavas novada dome vairāk nekā divus mēnešus nav ievēlējusi domes priekšsēdētāju, kas ir viens no Pašvaldību likuma 70.pantā minētajiem iemesliem domes atlaišanai. "Situācija, ka pašvaldības dome ilgstoši darbojas bez domes priekšsēdētāja, ir steidzami jānovērš," pausts iesniegumā.

Viena no domes sēdes ierosinātājiem Irina Dolgova (S) sacīja, ka ir vairāki kandidāti, kas būtu gatavi vadīt domi, tostarp domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola (LZS), Dainis Liepiņš (LRA), Andris Ozoliņš (LZP). Tāpat, pēc viņas domām, varētu vērtēt Ulda Aināra (JV) un Emīla Dobrāja (LA) kandidatūras.

Dolgova gan ir skeptiska par to, ka ārkārtas sēdē domes priekšsēdētāju izdosies ievēlēt. Taču viņa norāda, ka "mums jāiet uz priekšu", jo pašlaik pašvaldībā tiekot risināti tikai mazāki jautājumi, lielos atstājot novārtā.

Savukārt Ainārs atteicās komentēt iespējamo domes priekšsēdētāja kandidatūru, norādot, ka "vēl jāpaciešas".

Arī Ozoliņš, kurš esot bijis iesnieguma iniciators, ir pārliecināts, ka apstiprināšanai tiks virzīti vairāki kandidāti. Arī viņam pašam esot "sava atbalsta" komanda, taču plašāk iespējamo virzīšanu amatam deputāts nekomentēja. Viņaprāt, pašlaik svarīgākais ir nevis partejiskā piederība, bet ideja, darbs pašvaldības labā, jo ir problēmas gan ar kapitālsabiedrību, gan pašvaldības pakalpojumu sniegšanu.

Domē aģentūra LETA noskaidroja, ka vēl arvien norit sarunas ar deputātiem par visiem pieņemamāko laiku domes ārkārtas sēdei. Visticamāk, ārkārtas sēdes laiks tiks izziņots pirmdien.

Iesniegumu par domes sēdes sasaukšanu parakstījuši Dolgova, Ozoliņš, Artūrs Semjonovs (JV), Ģirts Neija (LZP), Jānis Kažotnieks (LZP), kā arī Vītolas partiju pārstāvošie Pēteris Veļeckis (LZS) un Jānis Počs (LZS).

Jau ziņots, ka kopš 3.aprīļa, kad par atkāpšanos paziņoja līdzšinējais domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis (LA), ir aizvadītas vairākas, tostarp ārkārtas domes sēdes, taču jautājums par domes vadību tajās nav bijis iekļauts.

Lasmanis par atkāpšanos no amata paziņoja 3.aprīlī, aptuveni stundu pirms Jelgavas novada domes sēdes, kurā bija paredzēts skatīt septiņu deputātu pieprasījumu atbrīvot viņu no amata saistībā ar divdomīgu video, kurā bija redzams, kā Lasmanis, attālināti vadot domes Budžeta komisijas sēdi no automašīnas, pievēršas kādas sievietes kājām.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu