Diētas var būt ļoti dažādas un pat radošas, nereti cilvēki sevi un savu ķermeni izaicina visdažādākajos veidos. Arī TVNET+ autore un rakstniece Lelde Jauja nesen meta sev izaicinājumu 25 dienas uzturā lietot tikai sulas. Kā viņai gāja un vai sulu kūres ir domātas visiem, lasi tālāk Leldes 25 dienu sulu kūres dienasgrāmatā.
Pavisam atklāti un bez cenzūras: 25 dienu sulu kūres dienasgrāmata
1. diena
Briedu, briedu sulu kūrei un sāku 2 dienas agrāk, nekā bija sākotnēji iecerēts. Pamodos no rīta, bija tāds padrūms noskaņojums, un kaut kā sapratu – jā, sākam. Lai iet. Šoreiz sāku nevis ar entuziasma vilni, bet pašdestruktīvu omu – jau tā ne īpaši labi, nu tad darām tā, lai ir vēl sliktāk.
Šoreiz izmantošu gatavas sulu receptes – no grāmatām, no interneta. Nopirku jaunu sulu spiedi, jo vecā ir liela, monstroza, pa pusei salūzusi un, spiežot sulu, drausmīgi rēc un uzkarst.
Princips sulu kūrei tas pats vecais – katru reizi, kad ir izsalkums, jādzer svaigi spiesta sula, kuras vēlamā proporcija ir 80% dārzeņu un 20% augļu. Obligāti jādzer tikpat daudz vai vairāk ūdens. Parasti ikdienā ūdeni daudz nedzeru, vienkārši neprasās, bet sulu kūres prasās ļoti, jo sulas kaltē – neticami, bet fakts.
Zinu, ka pirmās dienas ir miegainas un lēnas, tāda ir arī šodiena. Ārā pelēks un līst, un man ļoti līdzīgs noskaņojums.
Klāt arī pazīstamā sajūta – cik pulkstenis? Kad diena beigsies? Gribas, lai ātrāk beidzas, jo tad es būšu izturējusi vēl vienu dienu (pagaidām vienīgo).
Kopumā pa dienu jutos lēnīga, bet vakarā tomēr bija spēks paskandalēt ar meitu.
Kopā šodien izdzēru apmēram 1300 ml sulas, tikpat ūdens, kā arī vienu tējas krūzi.
2. diena