Foto un video Piektdien Rīgā policijas reidā pieķerti noreibuši jaunieši un satiksmes noteikumu pārkāpēji

TVNET/LETA
Foto: Lita Millere/LETA

Valsts policija šonedēļ reidā Rīgā, Stacijas laukuma apkaimē un pie kāda tirdzniecības centra Ķengaragā pieķērusi narkotiku aprites un satiksmes noteikumu pārkāpējus, informēja policijā. Kopumā likumsargi pārbaudīja 117 personas un sāka vairākus administratīvā pārkāpuma procesus par dažāda veida pārkāpumiem.

Stacijas laukuma apkaimē pamanīts kāds 2007.gadā dzimis jaunietis, iespējams, narkotisko vielu ietekmē. Pie nepilngadīgā jaunieša atrasts vīstoklis ar zaļganbrūnas krāsas nezināmas izcelsmes augu valsts vielu, kas, iespējams, ir narkotiskās vielas. Par minēto faktu sākts administratīvā pārkāpuma process. Jaunietis atteicies doties uz ekspertīzi narkotisko vielu reibuma noteikšanai, par ko arī sākts administratīvā pārkāpuma process.

Pie vēl kāda nepilngadīgā jaunieša, kurš dzimis 2008.gadā, atrasta cigarešu paciņa bez Latvijas akcīzes markām. Cigarešu paciņa izņemta, kā arī sākts administratīvā pārkāpuma process. Kā arī pārbaudes laikā sākts viens administratīvā pārkāpuma process par to, ka nepilngadīga persona smēķē elektronisko cigareti, kas no personas izņemta.

Tāpat sākti četri administratīvo pārkāpumu procesi ar soda piemērošanu par atteikšanos no narkotisko vielu reibuma pārbaudes un trīs administratīvo pārkāpumu procesi ar soda piemērošanu par alkoholisko dzērienu lietošanu publiskā vietā.

Video: Policijas reids pie tirdzniecības centra "Origo"

Satiksmes uzraudzības jomā apturētas četras automašīnas par atļautā ātruma pārsniegšanu un sastādīti administratīvā pārkāpuma procesi ar soda piemērošanu.

Viens administratīvā pārkāpuma process ar soda piemērošanu sastādīts par to, ka automašīnas īpašnieks nebija iegādājies obligāto civiltiesisko apdrošināšanu, kā arī viens administratīvā pārkāpuma process ar soda piemērošanu uzsākts par to, ka automašīnai nav derīga valsts tehniskā apskate.

Savukārt par agresīvu braukšanu sākts administratīvā pārkāpuma process pret kādu 2008.gadā dzimušu jaunieti, kurš braucis uz mopēda aizmugurējā riteņa.

Valsts policija šādas pārbaudes Rīgas mikrorajonos veic regulāri un tie tiks rīkoti arī turpmāk.

Foto: Origo laukums 4. jūlijā

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu