Čakša pārtraukusi sadarbību ar padomnieku Bergu, kuru iepriekš vainoja politiskā spiediena izdarīšanā

TVNET/LETA
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. Foto: Paula Čurkste /LETA

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) pārtraukusi sadarbību ar politiska spiediena izdarīšanā vainoto padomnieku Raivi Bergu, liecina informācija Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) tīmekļvietnē. Bergs bija Čakšas padomnieks politiku un procesu pārvaldības jautājumos.

IZM aģentūrai LETA apstiprināja, ka Bergs pēc paša vēlēšanās nolēmis atstāt amatu, un piektdien bija viņa pēdējā darba diena.

Skaidrojot savu aiziešanas iemeslu, Bergs pauda, ka ir pieņēmis "jaunus profesionālus izaicinājumus".

"Izglītības nozarē šobrīd tiek realizētas vērienīgas pārmaiņas, kuru mērķis ir kvalitatīva izglītība visos līmeņos. Augstu vērtēju [ministres] Andas Čakšas paveikto, kā arī viņas politisko redzējumu par nozares tālāko attīstību," sacīja Bergs.

Kā vēstīts, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks Bergu vainoja par politiska spiediena izdarīšanu.

Buks Latvijas Televīzijai atklāja, ka LOK attiecības ar IZM pasliktinājušās pēc tam, kad LOK atteikusies noslēgt sadarbības līgumu ar izdevniecību "Rīgas viļņi", kurā iepriekš strādājis Bergs. Kopš pagājušā gada oktobra izdevniecības operatīvā vadītāja ir Berga māsa Elīna.

Buks arī pārmeta, ka esot saņēmis no IZM uzstādījumu atbrīvot no amata vairākus ilggadējus LOK darbiniekus. Ultimāts izvirzīts arī, izvēloties Latvijas Olimpiskās vienības vadītāju.

Tikmēr Čakša LOK prezidenta teikto uztvēra kā apvainojumu un nesaskata tam pamatojumu. "Ņemot vērā, ka virzāmies uz caurspīdīgumu sportā, tas ir absurds, ko šobrīd apgalvo Buka kungs. Nekāda veida iespaidošana nav iespējama, ņemot vērā, ka viss finansējums ir balstīts kritērijos," iepriekš izteicās ministre.

Čakša toreiz apliecināja, ka turpinās sadarbību ar Bergu. Politiķe uzsvēra, ka jebkurus lēmumus pieņem ministrs, nevis viņa padomnieks.

Tikmēr bijusī veselības ministre Ilze Viņķele (AP) izteikusies, ka Bergs ar šantāžas mēģinājumiem rīkojies arī citos gadījumos. "Tuvu bandītiskām metodēm," tviterī rakstīja Viņķele.

Savukārt bijušais Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Sandis Riekstiņš tviterī norādīja, ka Buks nemelo. Šādu informāciju viņš esot savulaik saņēmis no "sporta cilvēkiem".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu