ASV vēstnieks Ungārijā skaidro, kāpēc Orbāns nevar sevi uzskatīt par “miera veicinātāju” (17)

TVNET
Foto: Reuters/ScanPix

ASV vēstnieks Ungārijā Deivids Presmens paziņojis, ka Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns nevar sevi uzskatīt par “miera veicinātāju”, kamēr viņš nepieprasīs Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam izbeigt karu ar noteikumiem, kas respektē Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti.

“Ungārijas līderis ir izvēlējies nostāties tāda cilvēka pusē, kura spēki ir atbildīgi par noziegumiem pret cilvēci Ukrainā, un tas ir unikāls gadījums starp mūsu alianses dalībvalstīm. Kamēr Krievija uzbrūk Ukrainas civiliedzīvotājiem, Ungārija aizbildinās ar biznesa līgumiem.”

Viņš sacīja, ka tagad šis vēstījums varētu attiekties arī uz Orbāna pašreizējo tikšanos ar Putinu, kā arī uz Ungārijas ārlietu ministra Pētera Sijārto deviņām vizītēm Krievijā.

“Runa nav par “mieru”, bet gan par izdevīgumu, un tas ir milzīgs kaitējums ungāriem un Ungārijas attiecībām ar sabiedrotajiem. Kamēr Orbāns neuzstās, lai Putins izbeidz savu brutālo karu ar noteikumiem, kas respektē Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti, viņš nav miera uzturētājs,” sociālās saziņas vietnē “X” rakstīja ASV vēstnieks.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu