Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

ASV uz nenoteiktu laiku atliek militārās mācības ar Gruziju

Foto: NATO flickr

ASV uz nenoteiktu laiku atliek plaša mēroga militārās mācības ar Gruziju, ņemot vērā attiecību pasliktināšanos ar Tbilisi, piektdien paziņoja Pentagons.

ASV uz nenoteiktu laiku atliks mācības "Noble Partner" Gruzijā, kas bija paredzētas no 25.jūlija līdz 6.augustam, teikts Pentagona paziņojumā.

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar "Gruzijas valdības nepatiesajām apsūdzībām", ka ASV spiež Tbilisi "atvērt otru fronti pret Krieviju, lai mazinātu spiedienu uz Ukrainu, un par līdzdalību divos apvērsuma mēģinājumos pret valdošo partiju".

"Tādējādi Savienoto Valstu valdība ir nolēmusi, ka šis ir nepiemērots laiks, lai Gruzijā rīkotu plaša mēroga militārās mācības," teikts paziņojumā.

ASV maijā noteica vīzu ierobežojumus "personām, kas ir atbildīgas par demokrātijas graušanu Gruzijā vai līdzdarbojas tās graušanā, kā arī viņu ģimenes locekļiem" un paziņoja, ka sāk visaptverošu divpusējo attiecību pārskatīšanu.

Gruzijas valdošā partija ir saskārusies ar kritiku par valsts novirzīšanu no dalības ES un novirzīšanu atpakaļ Krievijas orbītā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu