Izraēla un "Hamās" atsāk netiešas sarunas par pamieru un ķīlnieku atbrīvošanu

Palestīniešu ģimene Gazas joslā
Palestīniešu ģimene Gazas joslā Foto: AFP / Scanpix

Izraēla un grupējums "Hamās" pēc vairākas nedēļas ilgušas pauzes ir atsākušas netiešas sarunas par pamieru Gazas joslā un ķīlnieku atbrīvošanu, paziņoja Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu birojs.

Izraēlas sabiedriskā raidorganizācija "Kan" vēsta, ka delegācija, ko vada Izraēlas ārējās izlūkošanas dienesta "Mossad" priekšnieks Dāvids Barnea, Dohā tikusies ar Kataras premjerministru Mohamedu bin Abdulrahmanu al Tani.

Netanjahu birojs to raksturoja kā "sākotnējo tikšanos", norādot, ka ir "nolemts, ka nākamajā nedēļā tiks nosūtīta komanda, lai turpinātu sarunas".

Paziņojumā brīdināts, ka "joprojām pastāv atšķirības starp pusēm".

Sarunas, kurās kā starpnieki piedalās ASV, Ēģipte un Katara, jau vairākas nedēļas ir iestrēgušas, jo "Hamās" uzstāj, lai Izraēla izbeidz karu Gazas joslā apmaiņā pret aptuveni 120 izraēliešu ķīlniekiem, kurus joprojām tur gūstā kaujinieki.

Izraēla iebilst, ka karš nevar beigties bez ķīlnieku atbrīvošanas. Netanjahu ir arī vairākkārt solījis, ka Gazas kampaņa nebeigsies, kamēr nebūs iznīcinātas "Hamās" militārās un vadības spējas.

Vēlā trešdienā "Hamās" paziņoja, ka nosūtījis jaunas "idejas" par iespējamo vienošanos, un Netanjahu birojs paziņoja, ka valdība tās "izvērtē".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu