Video Makrons vēl nav izlēmis, vai pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas uzrunās tautu

Francijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons Foto: SIPA/Scanpix

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz iespēju uzrunāt tautu pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas, taču lēmums par to vēl nav pieņemts, to aģentūrai AFP pavēstīja prezidenta komandā.

Emanuels Makrons un viņa sieva Brižita Makrona balsoja ap pusdienlaiku savā reģistrācijas vietā Tukē pilsētā valsts ziemeļos.

Mediji jautāja, vai Emanuels Makrons plāno publiski uzstāties pēc parlamenta pirmstermiņa vēlēšanu pēdējās kārtas pēc plkst. 20.00 (21.00 pēc Latvijas laika), kad tiks slēgti vēlēšanu iecirkņi un sāksies rezultātu paziņošana.

Prezidenta komanda atbildēja, ka nekas vēl nav izlemts un “viss būs atkarīgs no rezultātiem”.

Atgādinām, ka balsošana notiek jau kopš plkst.8.00, un no plkst.12.00 vēlēšanu aktivitāte bija visaugstākā pēdējo 40 gadu laikā.

Līdz plkst.17.00 Francijas parlamenta vēlēšanu otrajā kārtā vēlētāju aktivitāte bija 59,71%. Tas ir par 20 procentiem vairāk nekā pagājušajā gadā, kad otrajā kārtā vēlētāju aktivitāte bija 38,1%. Lielākā daļa vēlēšanu iecirkņu tiks slēgti plkst.18.00, bet lielākajās pilsētās – divas stundas vēlāk.

Jaunākās aptaujas liecina, ka “Nacionālā apvienība” neiegūs absolūto vairākumu, ko politiskā spēka formālais līderis Žordao Bardella nosauca par sava premjera amata nosacījumu, bet kļūs par partiju ar lielāko pārstāvniecību parlamentā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu