Latvija ziedos medicīniskās iekārtas Čerņihivas bērnu slimnīcai

TVNET/LETA
Foto: SIPA/Scanpix

Turpinot atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju, Latvija ziedos Ukrainai vairākus desmitus mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas, pacienta vitālo parametru monitorus, operāciju galdus, ultrasonogrāfus, defibrilatoru, sirds ritma monitorus, kā arī citu medicīnas aprīkojumu, informē Veselības ministrija (VM).

Ziedojumu saņems Ukrainas Čerņihivas Reģionālā bērnu slimnīca, kas iekārtas izplatīs arī citām Ukrainas ārstniecības iestādēm.

Izvērtējot Ukrainas ārstniecības iestāžu vajadzības, VM ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Nacionālo veselības dienestu un slimnīcām apzināja pieejamos resursus un iespēju palīdzēt Ukrainas stacionāriem un mediķiem ikdienas darbā. Tika secināts, ka nozare pēc Čerņihivas apgabala militārās administrācijas lūguma var piegādāt slimnīcām plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtas un pacienta vitālo parametru monitorus, kas ir būtiski veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai.

Ziedot medicīniskās iekārtas Ukrainas slimnīcām atsaucās gan valsts, gan pašvaldību slimnīcas - Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Madonas slimnīca, Cēsu klīnika, Bauskas slimnīca un Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs.

Otrdien, 9.jūlijā, piedaloties veselības ministram Hosamam Abu Meri (JV), Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājam Laurim Vidzim, Ukrainas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijā Anatolijam Kucevolam un fonda "Uzņēmēji mieram" direktore Laura Skrodele ziedojuma krava sāks savu ceļu uz Ukrainu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu