Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Pēc okupantu raķetes trieciena Kijivas bērnu slimnīcai atvērta ziedošanas iespēja "ziedot.lv" portālā (4)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: GLEB GARANICH/REUTERS

Pēc okupantu raķetes trieciena Kijivas bērnu slimnīcai atvērta ziedošanas iespēja "ziedot.lv" portālā, informē  labdarības organizācijas Komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Video: Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska publicētais video no Krievijas raķešu trieciena bērnu slimnīcai

"Krievijas armijas un iedzīvotāju nežēlībai nav robežu. Raidīt savas nāves raķetes uz bērnu slimnīu ir īpaša cietsirdība un prātam neaptverams noziegums. Aicinām ziedot palīdzībai Okhmatdyt bērnu slimnīcai Kijivā. Mūsu ziedojumi neatdzīvinās gruvešos mirušos, bet dos cerību izdzīvojušajiem, sniegs praktisku atbalstu un parādīs, ka mums nav vienalga," vēsta labdarības organizācijas paziņojums. 

Ziedot iespējams:

  • portālā Ziedot.lv: ziedot.lv/slimnicai
  • zvanot uz ziedojumu tālruni 90 20 40 20 (maksa par zvanu 1,50 eiro)

Ziedojumi Okhmatdyt bērnu slimnīcai Kijivā tiks nodoti sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Ukrainā.

TVNET jau vēstīja, ka pirmdien, 8. jūlijā, Krievijas raķešu uzbrukumā Ukrainai nogalināti vismaz 20 cilvēki un vairāk nekā 50 ievainoti.

Kijivā uzbrukumā gājuši bojā astoņi cilvēki, bet vēl 25 cietuši.

Kijivas pilsētas militārā pārvalde ziņo, ka reģistrētas krītošas atlūzas Dņipro, Solomenskas, Darņickas, Ševčenko, Desņanskas un Holosejevas rajonā, izraisot ugunsgrēkus. Vienā no pilsētas rajoniem trāpīts bērnu slimnīcai, sagrauts slimnīcas divstāvu korpuss. No gruvešiem izdevies izcelt vienu dzīvu cilvēku.

""Ohmatdit" bērnu slimnīca Kijivā. Viena no nozīmīgākajām slimnīcām ne tikai Ukrainā, bet arī Eiropā. "Ohmatdit" ir izglābusi un atgriezusi veselību tūkstošiem bērnu. Tagad slimnīca ir cietusi Krievijas triecienā, zem gruvešiem atrodas cilvēki, precīzs ievainoto un bojāgājušo skaits joprojām nav zināms. Tagad gruvešu novākšanā palīdz visi: ārsti, vienkāršie cilvēki," sociālajos tīklos raksta Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Prezidents uzsvēra, ka "Krievija nevar nezināt, kur lido tās raķetes, un tai ir pilnībā jāatbild par visiem saviem noziegumiem: pret cilvēkiem, pret bērniem, pret cilvēci kopumā. Ir ļoti svarīgi, lai pasaule tagad par to neklusētu un lai visi redzētu, kas ir Krievija, ko tā dara".

Kijivas apkaimē reģistrētas "Kalibr" un "Kinžal" tipa ienaidnieka raķetes.

"Krievijas teroristi atkal masveidā uzbruka Ukrainai ar raķetēm. Dažādas pilsētas: Kijiva, Dņipro, Krivijriha, Slovjanska, Kramatorska. Vairāk nekā 40 dažāda veida raķetes. Tika bojātas dzīvojamās ēkas, infrastruktūra un bērnu slimnīca," paziņoja Zelenskis.

Pēc viņa teiktā, iesaistīti visi dienesti, lai glābtu pēc iespējas vairāk cilvēku.

"Un visai pasaulei ir jāizmanto visa sava apņēmība, lai beidzot izbeigtu Krievijas triecienus. Putins nes tikai slepkavības. Tikai kopā mēs varam panākt patiesu mieru un drošību," pavēstīja Zelenskis.

Kā pavēstīja iekšlietu ministrs Ihors Klimenko, šorīt notikušo raķešu triecienu rezultātā Ukrainā kopumā ir aptuveni 20 bojāgājušo un 50 ievainoto. "Krievi uzbruka arī Dņipro, Krivijrihai un Doneckas apgabalam. Kopumā rīta Krievijas uzbrukuma Ukrainai rezultātā gājuši bojā aptuveni 20 cilvēki, aptuveni 50 ievainoti," sacīja Klimenko.

Iekšlietu ministrijas vadītājs sacīja, ka okupanti rīta sastrēgumstundās uz pilsētām izšāva "desmitiem raķešu".

"Glābēji, policisti, kinologi, sprādzienu tehniķi, psihologi - visi mūsu dienesti ar inženiertehniskās tehnikas iesaisti strādās nepārtraukti, līdz meklēšanas un glābšanas darbi tiks pabeigti. Mēs jau iekārtojam psiholoģiskās palīdzības centrus, un strādā izmeklētāju komandas, lai fiksētu šos noziegumus. Ikviens, kam nepieciešama palīdzība, var vērsties pie jebkura Iekšlietu ministrijas darbinieka," pavēstīja ministrs.

"Šodien valsts ir izjutusi nevis bailes, bet vēl lielāku niknumu un naidu. Par teroru pret civiliedzīvotājiem un bērniem būs atbilde," piebilda Klimenko.

GALERIJA: Krievijas raķete trāpa Kijivas bērnu slimnīcai.

Harkivas apgabalā mīnas sprādzienā nogalināti pieci cilvēki

Ukrainas Harkivas apgabalā, uzbraucot ar automašīnu uz Krievijas mīnas, gājuši bojā pieci cilvēki, tostarp divi bērni, pirmdien paziņojis Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Sinehubovs.

"Automašīna uzbrauca uz ienaidnieka mīnas, gāja bojā 53 gadus vecs vīrietis, 64 gadus veca sieviete, 25 gadus veca sieviete, piecus gadus vecs zēns un trīs mēnešus vecs zīdainis," sociālajos tīklos paziņoja Sinehubovs.

Krievijas karaspēks 10. maijā sāka ofensīvu Harkivas apgabalā, un Krievija šajā ofensīvā panākusi lielākos teritoriālos ieguvumus Ukrainā kopš 2022.gada beigām.

Tomēr Ukrainas amatpersonas paziņojušas, ka pēdējās nedēļās Krievijas karaspēka virzība uz priekšu ir apstājusies pēc tam, kad Vašingtona daļēji atcēla ierobežojumus ASV dāvāto ieroču izmantošanai, lai uzbruktu mērķiem Krievijas teritorijā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu