Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Visaugstāk novērtētais kandidāts Rīgas Ārtelpas departamenta vadītāja amatam atsauc savu dalību (3)

Foto: Paula Čurkste/LETA

Konkursā uz Rīgas Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amatu visvairāk punktu saņēmušais pretendents atsaucis savu dalību, tāpēc komisija turpinās vērtēt citus konkursa kandidātus.

Kā informēja Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes pārstāve Aira Ancāne, pagājušajā nedēļā noslēdzās kandidātu vērtēšana, tomēr visvairāk punktu saņēmušais savu dalību konkursā atsaucis.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, amatam noskatīts tika bijušais "Latvijas Pasta" vadītājs Mārcis Vilcāns. Viņš pats gan komentārus par minēto sniegt atteicies.

Atlase notika trīs kārtās. Pirmajā vērtēja 39 kandidātu pieteikumus un atlasīja astoņus atbilstošākos kandidātus, savukārt otrajā kārtā notika kandidātu intervijas, kurās vērtēja kandidātu pieredzi, izpratni un piedāvāto stratēģisko redzējumu. Trešajai kārtai virzīja vienu kandidātu, vērtējot viņa kompetences.

Komisija šonedēļ plāno sanākt uz atkārtotu sēdi, lai vēlreiz izvērtētu konkursa otrajai kārtai atlasītos kandidātus.

Kā rakstīts, atklātajā konkursā uz Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amatu bija saņemti 39 pieteikumi. Pieteikšanās amatam noslēdzās 31.maijā.

Konkursa atlases komisiju vada Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange, tajā darbojas arī Pilsētas attīstības departamenta direktore Ilze Purmale, Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Miroslavs Kodis, Rīgas Apkaimju alianses valdes locekle Marta Kotello, Latvijas Būvniecības padomes priekšsēdētājs Artis Dzirkalis un eksperte bez balsstiesībām, Biedrības "Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts" valdes locekle Dace Helmane.

Patlaban departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja ir Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka iepriekš konkurss uz Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amatu noslēdzās bez rezultāta. Konkursā viens no pretendentiem bija departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, kurš uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku tika atstādināts no amata. Pamatojoties uz publiski izskanējušo informāciju, Vaivods no dalības konkursā tika izslēgts "reputācijas problēmu dēļ".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu