Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

VIDEO Traģiskā autoavārija Engures pusē: eksperts norāda, ka ievērojami pārsniegts ātrums (2)

Foto: Ekrānuzņēmums no video/Vilnis Bajārs

6. jūlijā Tukuma novadā, Engures pagastā, autoceļa V1448 (Milzkalne – Apšu ciems) 4.km vieglā automašīna BMW nobrauca no ceļa braucamās daļas, iebrauca kokā un triecienā sadalījās divās daļās. Bojā gāja trīs cilvēki. Satiksmes eksperts Oskars Irbītis TV3 raidījumam "Degpunktā" norāda, ka traģiskā avārija varēja arī nenotikt. 

Nošķeltais koka zars trieciena brīdī iedūries autovadītāja sēdeklī. Lai atbrīvotu mirstīgās atliekas un izceltu cietušo cilvēku, ugunsdzēsēji pārgrieza automašīnas jumtu. 

"Ir pilnīgi skaidrs, ka, apskatot jau šo notikuma vietu, pirmkārt, redzot šīs vairāk nekā 50 metru garās bremzēšanas pēdas, nolauztu egli, apskādētas vēl divas egles un defragmentētu automobili, ir skaidrs, ka noteikti ātrums bija pārsniegts ne minimāli, bet krietni pārsniegts. Šobrīd es vēl nevaru precizēt, par cik, notiek negadījuma rekonstruēšana, gatavojamies izveidot datormodeli, lai noskaidrotu precīzu šo ātrumu, ar kādu automobilis ir pārvietojies," norāda Irbītis. 

Eksperts piebilst, ka spēkrats bijis pamatīgi novecojis, par to liecinot tā defragmentācija. 

Irbītis ir pārliecināts, ka arī pasažieri ir līdzatbildīgi ceļu satiksmes negadījumos – pirms sēšanās automašīnā jāizvērtē sava šofera braukšanas stils. 

"Viņi tak redzēja, kā tiek vadīts šis automobilis," bilst eksperts. "Ja ir cilvēks, kas ir neadekvāts, nu kāpēc pie viņa sēsties automobilī. Noķert to adrenalīnu? Nu aizbrauciet uz kādu atrakciju parku! Nu izbrauciet pa amerikāņu kalniņiem. Vismaz būs garantija, ka paliksiet dzīvi."

Video: "Degpunktā" sižets

Negadījumā gāja bojā 1977.gadā dzimis vīrietis, viens nenoskaidrots vīrietis un viena nenoskaidrota sieviete, norāda policijā.

Sadursmē cieta arī kāds 1993.gadā dzimis vīrietis, kurš nogādāts slimnīcā.

Saistībā ar notikušo Valsts policija ir sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 21.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret satiksmes drošību".

Portāla "Apollo.lv" lasītājs Vilnis iesūtījis divus videomateriālus no avārijas vietas. Video redzama viena no BMW automašīnas daļām. 

Nepalaid garām!
Uz augšu