Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Sākas XVI Vislatvijas zirgu dienas Inčukalnā!

Foto: publicitātes

Tradicionālās XVI Vislatvijas zirgu dienas notiks Inčukalnā Nacionālajā sporta bāzē "Jauno jātnieku skola" trīs dienu garumā no 12. līdz 14. jūlijam, pulcējot jātniekus un zirgu mīļotājus no visas Latvijas.

Trīs dienu garumā Inčukalnā “Jauno jātnieku skolā” notiks XVI Vislatvijas zirgu dienas - krāšņas sacensības konkūrā (šķēršļu pārvarēšanā) ar šova elementiem, kur jātnieki skaistos tērpos sacentīsies individuāli, komandās, kā arī ar auto, tādējādi noskaidrojot, kas ātrāks – zirgs vai mašīna. Sacensību starplaikos būs iespēja vērot arī iejādes paraugdemonstrējumus jeb zirgu dejošanu mūzikas pavadībā. Skatītājus priecēs arī voltižēšana - vingrošana uz zirga un “hobby horse” sacensības. Būs konkursi, loterijas, viktorīnas, kurās būs iespēja laimēt vērtīgas balvas no sadarbības partneriem. Katru dienu būs organizētas ekskursijas, kurās būs iespēja izzināt staļļa dzīvi.

Savukārt bērnus priecēs izjādes apkārt dīķim ar ponijiem un zirgiem, piepūšamās atrakcijas, stafetes, konkursi un dažādas radošās darbnīcas. Darbosies kafejnīca.

Vislatvijas Zirgu dienas ir svētki ne tikai profesionāliem jātniekiem, zirgu mīļotājiem, bet arī ģimenēm ar bērniem, kuru laikā ir iespēja iepazīties ar zirgu sportu Latvijā. Šogad pasākums plānots krāšņs, stāsta pasākuma organizatore un “Jauno jātnieku skolas” vadītāja Everita Daubure: “Zirgu dienas vienmēr ir bijis īpašs notikums “Jauno jātnieku skolai”. Mums ir prieks organizēt šo ģimenes pasākumu un iepazīstināt visus tuvāk ar skaistajiem dzīvniekiem zirgiem. Šogad ir plānoti daudzi dažādi interesanti maršruti, kurus klasiskās sacensībās nav iespējams redzēt. Zirgu dienu mērķis ir radīt skaistus un mīļus svētkus katram, kurš apmeklēs mūs Inčukalnā.”

Sacensību programma

Piektdien, 12. jūlijā

Zirgu dienas sāksies ar maršrutu “MEETING OF FUTURE OLYMPIC STARS”, kur jaunie jātnieki sper pirmos soļus zirgu pasaulē uz lielā laukuma. Te būs iespēja redzēt pavisam jaunus jāšanas talantus ar saviem mīluļiem. Pēc pirmā maršruta sekos “PRECĪZĀK BRAUKSI, TĀLĀK TIKSI” maršruts, kurā ir 40 cm augsti šķēršļi, un tas ir jāveic noteiktā laikā.

Jāšana ar koka zirgiem (hobby horse) pasaulē kļūst arvien populārāka, šogad arī pie mums tā ir iekļauta sacensību programmā. “RIDE & HOBBY HORSE” maršrutā piedalās komanda divu sportisko pāru sastāvā. Pirmais jātnieks ar zirgu veic šķēršļus 50 cm augstumā. Kad pirmais ir beidzis, maršrutu sāk otrais ir jātnieks ar koka zirgu, kas veic šķēršļus 40 cm augstumā. Dienas noslēdzošajā maršrutā “UZMINI, KAS ES ESMU” dalībnieki startēs krāšņos kostīmos un skaisti rotātos zirgos, pārvarot 60-70 cm augstus šķēršļus.

Sestdien, 13. jūlijā

Diena sāksies ar “IZAICINĀJUMA KAUSU”, kurā piedalīsies jātnieki no 25 gadu vecuma, kas nav lēkuši ar zirgiem sacensībās piecus gadus (veterinārārsti, treneri, hobija jātnieki), pārvarot 65 cm augstus šķēršļus. Pēc tam sekos ātruma maršruts, kurā jātniekiem jau būs jāpārvar 80 cm augsti šķēršļi. “LĪDZ PIRMAJAI KĻŪDAI” maršrutā šķēršļi tiks pacelti 90 cm augstumā, kurus komandā pārvarēs divi jātnieki ar zirgiem. Kā pirmais jātnieks pieļauj kļūdu, otrais turpina, līdz pieļauj kļūdu. Tā - līdz maršruts veikts. Uzvar ātrākā un precīzākā komanda. Maršrutā “PINK DREAM” jātnieki būs tērpušies rozā un pārvarēs 100 cm augstus šķēršļus uz ātrumu. “KURŠ ĀTRĀKS?” maršrutā vienlaikus startēs divi jātnieki divos identiskos maršrutos. Kurš ātrāk un bez kļūdām izlec 110 cm augstus šķēršļus, tas kvalificējas nākamajam raundam. Diena noslēgsies ar mūžam aktuālo jautājumu: kas ir ātrāks - zirgs vai traktors? To uzzināsim maršrutā “RIDE&DRIVE”.

Svētdien, 14. jūlijā

Noslēdzošā sacensību diena tiks atklāta ar ātruma maršrutu, kur jātnieki ar zirgiem pārvarēs 100 cm augstus šķēršļus. Tad sekos grandiozais tērpu maršruts “DĀMAS UN KUNGI”, kuru iesāks daiļā dzimuma pārstāves skaistos tērpos, kopā ar izdaiļotiem zirgiem, pārvarot 100-105 cm augstus šķēršļus pašu izvēlētas mūzikas pavadībā. Kad dāmas būs beigušas lēkt, startēs izrotājušies kungi un zirgi. Pēc krāšņa un muzikāla rīta diena turpināsies ar “RĪGAS ZEĻĻU IZAICINĀJUMU”, kur pēc 95 cm augstu šķēršļu maršruta veikšanas jātniekiem grozā būs jāmet 5 soda metieni. Savukārt “SPEED&MUSIC” maršrutā jātnieki pašu izvēlētas mūzikas pavadībā pēc iespējas ātrāk pārvarēs 120 cm augstus šķēršļus. Sacensības noslēgs “ZIRGU DIENU GRAND PRIX” - 130 cm augstu šķēršļu maršruts ar pārlēkšanu, kas ir pa spēkam tikai pieredzējušam jātniekam un zirgam.

Plašāka informācija par pasākumu www.latvianhorses.lv

Foto: publicitātes

Biļetes “Biļešu paradīze” kasēs un bilesuparadize.lv, kā arī pasākuma norises vietā.

Pieaugušajiem - 5 EUR. Bērniem no 7 līdz 18 gadiem - 3 EUR. Pensionāriem un bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas! Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 bērni) - 12 EUR.

XII Vislatvijas Zirgu dienas organizē “Jauno jātnieku skola”. “Jauno jātnieku skola” kopš 2007. gada ir viens no modernākajiem sporta kompleksiem Baltijā ar diviem augstas kvalitātes āra laukumiem, Latvijā lielāko jāšanas manēžu un plašiem, mūsdienīgiem staļļiem. Kopš dibināšanas 2007. gadā “Jauno jātnieku skola” ir spējusi sevi pierādīt kā nopietnu sporta centru, par ko liecina 2019. gada vasarā iegūtais Nacionālās sporta bāzes statuss.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu