Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Lidosta "Rīga" pirmajā pusgadā apkalpojusi 3,2 miljonus pasažieru

RIX Rīgas lidosta
RIX Rīgas lidosta Foto: Publicitātes foto

Kopš gada sākuma RIX Rīgas lidosta 2024. gada pirmajā pusgadā apkalpojusi 3,2 miljonus pasažieru, kas ir par 4 procentiem vairāk nekā pērn, portālu TVNET informēja lidostas pārstāve Ilze Salna.

Viņa skaidroja, ka pasažieru skaita pieaugumu sekmējis plašais un dažādais tiešo savienojumu klāsts no Rīgas, kas ir pievilcīgs ne tikai Latvijas, bet visiem Baltijas ceļotājiem. Tāpat Salna atgādināja - Rīgas lidosta nemainīgi ir Baltijas lielākais gaisa satiksmes centrs ar 40 % no visās Baltijas lidostās apkalpoto pasažieru kopskaita.

Savukārt jūnijā Rīgas lidostu saviem ceļojumiem izmantojuši 667 tūkstoši pasažieru jeb par 5 % vairāk nekā gadu iepriekš.

Salna uzsvēra, ka arī apkalpoto lidojumu skaita ziņā Rīga ir līdere, salīdzinot ar pārējo Baltijas valstu galvaspilsētu lidostām: RIX gada pirmajā pusē apkalpojusi 38 procentus no visiem lidojumiem, Tallina – 27 % un Viļņa – 28 %. Vēl kopā 9 procenti lidojumu apkalpoti Lietuvas Kauņas un Palangas lidostās.

Tiešo pasažieru skaita ziņā Rīgas lidosta par dažiem procentiem pārsniedz pirmspandēmijas laika rādītājus gan pēdējā mēneša, gan aizvadītā pusgada griezumā.

Lidostas "Rīga" mediju diena:

Svarīgākais
Uz augšu