Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Modi sarunā ar diktatoru Putinu uzsvēris miera nozīmīgumu (16)

Foto: AFP/SCANPIX

Indijas premjerministrs Narendra Modi otrdien vizītē Maskavā sarunās ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu uzsvēris, ka miers ir "ārkārtīgi svarīgs" un ka "karš nevar atrisināt problēmas".

"Es, kā draugs, esmu arī sacījis, ka mūsu nākamās paaudzes gaišākai nākotnei miers ir ārkārtīgi svarīgs," sacīja Modi, sēžot līdzās Putinam. "Kad tiek nogalināti nevainīgi bērni, redzot, kā viņi mirst, sāp sirds, un šīs sāpes ir nepanesamas," viņš piebilda.

Modi sacīja, ka vizītes laikā Maskavā viņš ar Putinu pārrunājis Krievijas kampaņu Ukrainā. "Kā īsti draugi mēs bijām kopā un sarunājāmies par dažādiem jautājumiem," atklāja Modi.

"Un es biju priecīgs, ka par Ukrainu mēs abi varējām atklāti un detalizēti paust savu viedokli," norādīja Modi.

Indijas premjerministrs ieradās Maskavā pirmdien dažas stundas pēc tam, kad Krievija sāka masveida raķešu triecienus Ukrainai, nogalinot Kijivā vairāk nekā 30 cilvēku un nodarot lielus postījumu bērnu slimnīcai.

Krievijas vakardienas uzbrukums izraisīja asu Eiropas un Ziemeļamerikas valdību nosodījumu.

"Es zinu, ka karš nevar atrisināt problēmas, risinājumi un miera sarunas nevar gūt panākumus starp bumbām, ieročiem un lodēm," paziņoja Modi. "Un mums ir jāatrod ceļš uz mieru caur dialogu," viņš piebilda.

Krievijai bijušas ciešas saites ar Indiju kopš Aukstā kara, un Deli kā Maskavas galvenās tirdzniecības partneres nozīme ir tikai pieaugusi kopš 2022.gada februāra, kad Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā. Kopš Krievijai piemērotas Rietumu sankcijas, Ķīna un Indija kļuvušas par galvenajām Krievijas naftas pircējām.

Indija ir izvairījusies nosodīt Krievijas rīcību Ukrainā, vienlaikus uzsverot nepieciešamību pēc miermīlīga risinājuma.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu