Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Satiksmes ministrija skaidro, kāpēc valsts sekretāra vietnieks Reimanis pārcelts citā amatā

SM valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.
SM valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto rīkojuma projektu, kas paredz SM valsts sekretāra vietnieku Uldi Reimani pārcelt Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktora amatā.

Savukārt līdzšinējo biroja direktori Anitu Rozenbergu pārcels SM Jūrlietu departamenta direktores amatā.

SM skaidro, ka izmeklēšanas birojs ir satiksmes ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde un, pamatojoties uz biroja nolikumu, direktoru pēc kandidatūras apstiprināšanas Ministru kabinetā ieceļ amatā un atbrīvo no amata satiksmes ministrs.

Tādējādi bija nepieciešams lēmums par Reimaņa pārcelšanu biroja direktora amatā, kā arī lēmums par Rozenbergas pārcelšanu no ministra pārraudzībā esošas iestādes vadītāja amata uz citu amatu, kuru ministrs pieņem, pamatojoties uz Ministru kabineta lēmumu.

SM norāda, ka Reimanim ir pieredze nozares politikas un stratēģijas īstenošanā valsts sekretāra vietnieka transporta nozares jūrlietu un sakaru jautājumos amatā, kā arī pieredze valsts sekretāra amatā ir bijusi sasaistīta ar Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja funkcijām.

Savukārt Rozenbergas līdzšinējā profesionālā pieredze un kvalifikācija, izpratne par jūrniecības tiesību aktiem, starptautiskajām konvencijām un politikas plānošanas dokumentiem, kā arī atbilstošas svešvalodu zināšanas nodrošinās SM Jūrlietu departamenta kapacitātes stiprināšanu, veicinot efektīvu uzdevumu un funkciju izpildi.

SM arī norāda, ka ir saņemta Reimaņa un Rozenbergas piekrišana viņu pārcelšanai minētajos amatos.

Ministrijā piebilst, ka līdzšinējo SM Jūrlietu departamenta direktori Laimu Ritumu plānots pārcelt citā SM departamenta direktores amatā.

SM pārstāvji aģentūru LETA informēja, ka uz vakanto SM valsts sekretāra vietnieka amatu tiks izsludināts atklāts konkurss.

Tāpat ministrijā informē, ka patlaban SM īsteno iekšējo reorganizāciju, kuras mērķis ir veicināt transporta un sakaru nozares ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju. Pēc ministrijā paustā, līdz šim SM nav pietiekami aktīvi strādāts, lai nodrošinātu transporta inovāciju un digitālās infrastruktūras attīstību, kas noteiktas kā galvenās atbildības jomas valsts sekretāra vietniekam, kuru izvēlēsies atklātā konkursā.

Uz vakanto SM valsts sekretāra vietnieka amatu meklēs kandidātu ar kompetenci un pieredzi digitālās transformācijas jautājumos, lai nozarē ieviestu transporta un digitālās infrastruktūras ilgtspējīgas attīstības, pārvaldības un finansēšanas modeli, nodrošinātu 5G attīstību, koordinētu datu apstrādes platformas (digitālais dvīnis) izveidi, koordinētu informācijas tehnoloģiju drošības risinājumu ieviešanu, kā arī vadītu inovācijas un attīstības procesus SM resora institūcijās.

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja mērķis ir valsts pārvaldes funkcijas īstenošana civilās aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas jomā, smagu dzelzceļa avāriju un nopietnu negadījumu izmeklēšanas jomā, kā arī jūras negadījumu un incidentu izmeklēšanas jomā.

Svarīgākais
Uz augšu