Ukraiņi kampaņveidīgi veic Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu iznīcināšanu, lai atvērtu debesis F-16 iznīcinātājiem, tā TVNET+ pauž itāļu militārais eksperts Tomass Tainers. Kāda būs F-16 loma karā? Vai Polija varētu pārņemt Rietumukrainas gaisa telpu, vai Ukrainā varētu parādīties Ziemeļkorejas karavīri, un kāda varētu būt Dienvidkorejas rīcība šādā gadījumā?

Ir parādījušās baumas, ka Ukrainā varētu parādīties Ziemeļkorejas karavīri. Ja tā izrādītos taisnība, jums par to noteikti ir viedoklis.

Jā. Nogaliniet viņus. Ziemeļkorejieši varētu izvietot savus karavīrus Ukrainā, lai palīdzētu krieviem aizmugurē. Jo aizmugurē ir vajadzīgi karavīri, kas remontē ceļus, aizsargā pretgaisa aizsardzības sistēmas, kritiskos objektus un tā tālāk. Un kopš ATACMS parādīšanās frontē krieviem absolūti sāk pietrūkt pretgaisa aizsardzības sistēmu. S-300, S-400 ir pilnīgi nespējīgi iznīcināt ienākošos ATACMS. Ja ziemeļkorejieši izvietos karaspēku Ukrainā, neviens nebūs priecīgāks tos nogalināt kā dienvidkorejieši. Ja Ziemeļkoreja nosūtīs, teiksim, 50 tūkstošus karavīru uz Ukrainu, dienvidkorejieši varēs palīdzēt viņus nogalināt ar saviem ieročiem. Jo tas samazinās militāro spēku, ar ko dienvidkorejieši saskaras savā valstī. Tas būtu starpnieku karš. Ja ziemeļkorejieši ieradīsies Ukrainā, es ticu, ka dienvidkorejieši Ukrainai iedos 100 artilērijas sistēmas un miljonu kasešu munīcijas šāviņu.

Bet varbūt tās ir tikai baumas.

Ukrainā viņu pagaidām nav. Jo ziemeļkorejieši un krievi no tā taisītu propagandu. Līdz šim nekas tāds nav noticis. Taču Dienvidkoreja un Izraēla ir divas valstis, kurām ir milzīga militārā ražošana un kuras pēc Aukstā kara ražošanu nekad nav samazinājušas. Jo Izraēlai kaimiņos ir Sīrija un tālāk Irāna, kas ir pilnībā apsēstas ar Izraēlas iznīcināšanu. Un Dienvidkorejai ir darīšana ar vienu no lielākajām armijām pasaulē, kas ir pilna ar trakiem, maziem slepkavnieciskiem ziemeļkorejiešiem. Šīs divas valstis nekad nav pārtraukušas militāro ražošanu. Kad poļiem bija vajadzīgi ieroči, viņi ātri saprata: lai no vāciešiem saņemtu tūkstoti tanku, būtu jāgaida simts gadu. No ASV gadā varētu saņemt 30–40 tankus. Dienvidkorejieši pirmos 20 var piegādāt divu nedēļu laikā. Jo viņu rūpnīcas darbojas nepārtraukti.