Lai arī daudzas kompānijas, pieņemot darbā jaunu darbinieku, vēlas, lai strādājošajam ir augstākā izglītība, mūsdienās var iztikt arī bez tās. Vladai Šolohovai no Austrumviru apriņķa Igaunijā izdevās bez augstākās izglītības iegūt ļoti labi apmaksātu darbu pasaulē zināmā kompānijā, vēsta "Postimees". 

Ar savu stāstu dalās arī Jehvi valsts ģimnāzijas absolvente Vlada Šolohova, kura pašlaik strādā par komandas vadītāju kompānijā "Wise". Pēc 12. klases pabeigšanas Vlada devās mācīties uz Tallinas universitāti, vēlēdamās kļūt par pedagoģi.

Tomēr jau studiju pirmajā nedēļā viņai kļuva skaidrs, ka velti tērē laiku universitātē. Mācības bija neinteresantas, un viņa nebija pārliecināta, ko tiešām vēlas un kā redz sevi nākotnē. Tomēr Vlada nolēma nesēdēt mājās, bet sākt darba gaitas.

Vlada strādāja par kasieri "McDonald's" restorānā, administratori "Hilton" viesnīcā un "Bolt" klientu atbalsta dienestā. Kompānijā "Bolt" viņa nokļuva ar otro mēģinājumu. Vlada stāstīja, ka darba intervijā viņa sevi parādījusi kā motivētu cilvēku, kurš nebaidās no grūtībām un var ātri orientēties jaunā vidē, kas arī uzrunāja darba devēju.