Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Jaunkaledonijā policija nošāvusi bruņotu vīrieti

Foto: AFP/SCANPIX

Francijas aizjūras teritorijā Jaunkaledonijā policija trešdien nošāvu vīrieti, kurš atklāja uguni pret likumsargiem, kad tie mēģināja atbrīvot ceļu no barikādēm, paziņoja vietējā prokuratūra.

Nemieros Jaunkaledonijā divu mēnešu laikā gājuši bojā jau desmit cilvēki.

Grautiņus un laupīšanas, kas uzliesmoja maijā, izraisīja Parīzes iecerētā vēlēšanu reforma, kas ļautu cilvēkiem, kuri Jaunkaledonijā dzīvojuši vismaz desmit gadus, balsot vietējās vēlēšanās. Vēlētāju loks tādējādi tiktu paplašināts uz pēdējo gadu iebraucēju rēķina. Jaunkaledonijas neatkarības kustības pārstāvji uzskata, ka šādi tiktu mazināta arhipelāga iedzimto kanaku politiskā ietekme.

Francijas prezidents Emanuels Makrons apturēja vēlēšanu reformu pirms ārkārtas parlamenta vēlēšanām un pagaidām nav skaidrs, kas ar to notiks tālāk.

Aizdomās turamais tika nogalināts netālu no Numea, kad policija centās atbrīvot ceļu no barikādēm. Aizdomās turamais pirmais atklāja uguni pret policistiem.

Lietai tuvu stāvošs avots atklāja, ka policija tika turp nosūtīta, lai aizturētu personas, kas tiek turētas aizdomās par uzbrukumiem ar ieročiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu