Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Madonas novadā dēls žvingulī piekauj tēvu; policija varmāku apcietina

Foto: IMAGO/Michael Gstettenbauer

Šī gada 4. jūlijā Madonas novadā kādā īpašumā dēls alkohola reibumā vardarbīgi izturējies pret tēvu, nodarot viņam miesas bojājumus, informēja Valsts policijas  (VP) pārstāvji.

Šī gada 4. jūlijā pulksten 23.31 VP tika saņemta informācija, ka Madonas novadā kādā īpašumā dēls vardarbīgi izturas pret tēvu. Alkohola koplietošanas laikā dēls tīši  vairākas reizes iesita tēvam pa seju, nodarot fiziskas sāpes, pēc kā dēls pameta notikuma vietu. Par notikušo tika sākts kriminālprocess.

5.jūlijā, veicot meklēšanas pasākumus, dēls tika aizturēts Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā un 6. jūlijā persona atzīta par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 174.1 panta, proti, par cietsirdību un vardarbību pret tuvinieku.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību.

2024. gada 6. jūlijā aizdomās turētajai personai piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

VP pārstāvji uzsvēra, ka varmāka izdarīja noziedzīgu nodarījumu alkoholisko dzērienu iespaidā, lietojot vardarbību pret tēvu, kuram nodarījis fiziskas ciešanas, turklāt dēls pašlaik izcieš sodu jau par vardarbīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu 2023. gada maijā, kas bija vērsts pret tēvu un policijas pārstāvi. Kā pamatsods tika piemērots probācijas uzraudzība 2 gadi 6 mēneši un sabiedriskais darbs 200 stundas.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu