Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Latvija ar sabiedrotajiem vienojas par sadarbību jūras mīnu jomā Baltijas jūrā

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds piedalās preses konferencē, kurā informē par aizsardzības nozares aktualitātēm un atjaunoto informatīvo materiālu par rīcību krīzes situācijās.
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds piedalās preses konferencē, kurā informē par aizsardzības nozares aktualitātēm un atjaunoto informatīvo materiālu par rīcību krīzes situācijās. Foto: Paula Čurkste/LETA

Trešdien, 10. jūlijā, Vašingtonā NATO samitā Latvija kopā ar citām sabiedrotajām parakstījusi nodomu vēstuli par sadarbību jūras mīnu jomā Baltijas jūrā, informēja Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) norādījis, ka Latvijas interesēs ir savstarpēji savietojamas jūras mīnu sistēmas izveide un attīstība starp sabiedrotajiem. Vācijas virzītā iniciatīva piedāvā iespēju virzīt kopēju standartizētu jūras mīnēšanas spēju attīstību Baltijas jūras reģionā.

Parakstītā nodomu vēstule apliecina desmit valstu - Latvijas, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas un Zviedrijas apņemšanos stiprināt sadarbību jūras mīnu izlikšanas jomā Baltijas jūrā.

Parakstītā dokumenta mērķis ir stiprināt sadarbību jūras mīnu izlikšanas spēju attīstības jomā, t.sk. veidot sadarbību jūras mīnu iepirkumu organizēšanā, loģistikas risinājumu attīstībā, savstarpējas datu apmaiņas nodrošināšanā, apmācību organizēšanā, kā arī spējas tālākā attīstībā.

Jau ziņots, ka no 9.jūlijam līdz 11.jūlijam Vašingtonā, notiek NATO samits, kurā dalībvalstu līderi pārrunā un pieņem būtiskus lēmumus alianses aizsardzības spēju stiprināšanai.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu