Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

"Esmu no ģimenes tagad palicis vienīgais" – vīrietis par traģisko avāriju uz Liepājas šosejas, kur zaudēja vecākus un brāli (4)

Foto: Ekrānuzņēmums

25. jūnijā traģiskajā avārijā Blīdenes pagastā uz Liepājas šosejas bojā gāja ģimene no Aizputes - tēvs Guntis, māte Liene un dēls Roberts. Tagad 24 gadus vecais ugunsdzēsējs, fitnesa treneris un spēka trīscīņas rekordists Reinis Ratnieks palicis viens pats. "Esmu no ģimenes tagad palicis vienīgais," tā šonedēļ sarunā ar žurnālu "Privātā Dzīve" saka Ratnieks.

Interviju ar Ratnieku publicējis portāls "Santa.lv", kurš vēsta, ka Reiņa ģimene liktenīgajā dienā brauca uz mājām Aizputē no Jāņu svinēšanas Daugavpilī, bet viņam pašam svētku priekšvakarā bija jāstrādā sporta klubā, tāpēc viņš ar draudzeni svinībām nepievienojies.

Vēsti par avāriju viņš saņēmis no kolēģiem ugunsdzēsējiem. "(..) Man pateica – turp braukt nav vairs jēgas," izdevumam pauda Ratnieks.

"Ja es būtu braucis, pie stūres varbūt būtu sēdies es un nekas tāds nebūtu noticis, jo es parasti esmu mierīgs braucējs.

Bet varbūt pie stūres sēdētu tētis un būtu noticis tas pats, tikai tad mašīnā būtu bijis arī es un mana draudzene," tā Ratnieks, kurš uzsvēris - tēvs nebija agresīvs autovadītājs.

Ratnieks izdevumam pastāstījis, ka bēru organizēšanā palīdzējuši arī bojāgājušā tēva Gunta kolēģi. Zemes klēpī ģimene tika guldīta 3. jūlijā.

Plašāku rakstu par traģisko autoavāriju var izlasīt šīs nedēļas žurnālā "Privātā Dzīve".

Jau ziņots, ka CSDD statistika ir skaudra - salīdzinot 2022.gada un 2023.gada vasaras sākumu, pērn strauji pieaudzis ceļu satiksmes negadījumu skaits alkohola reibumā ar bojāgājušajiem un smagi cietušajiem.

Tāpat vēstīts, ka Latvijā ievērojami tiks palielināta vidējā ātruma radaru klātesamība uz autoceļiem. Ja pašlaik vidējā ātruma radari darbojas 16 ceļu posmos, tad pašlaik ir pieņemts lēmums trīskāršot radaru skaitu uz Latvijas autoceļiem. Satiksmes ministrija plāno virzīt izmaiņas, kas paredzētu transportlīdzekļa vadītājiem naudas sodus arī par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 10 km/h.

Nepalaid garām!
Uz augšu