Ja izvēlies laulības slēgt dzimtsarakstu nodaļā bez ceremonijas, var gadīties, ka no mirkļa, kad tiek slēgta laulība un parakstīti dokumenti, nebūs ko likt albumā, jo dzimtsarakstu nodaļā fotografēt nav ļauts.  Situāciju skaidro Dzimtsarakstu departaments.

“Kādēļ Rīgas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļā nav atļauts fotografēt? Priecājušies būtu, ka cilvēki laulājas, bet šeit vēl kāju priekšā pieliek, lai sabojātu svētku dienu!” TVNET+  ar jautājumu vērsās kāds fotogrāfs, kurš tika uzaicināts dokumentēt laulības reģistrāciju fotogrāfijās.

“Cilvēki, kuri grasās precēties, izvēlējās nevis ceremoniju ar dzeju un radu baru, bet lietišķo variantu – sarakstīšanos dzimtsarakstu nodaļas kabinetā. Vai tad viņu izvēle ir mazāk slikta par ceremoniju zāli? Vai tāpēc nedrīkst fotografēt?” retoriski jautā viņš.

Vai šis priekšraksts “Darba kabinetā fotografēt un filmēt nav atļauts” attiecas uz visiem, kuri vēlas papīrus sakārtot pa kluso ar lieciniekiem un nevēlas Mendelsona maršu, atskaņotu ar sintezatoru, vai klausīties vārsmas, ka bez mīlestības “dūmo krāsnis un maizi negriež nazis ass”? Situāciju skaidro gan Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļa, gan Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departaments.