Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Pie Jēkabpils vandaļi mēģinājuši iznīcināt vidējā ātruma kontroles ierīci (2)

Vidējā ātruma kontroles radars. Ilustratīvs attēls.
Vidējā ātruma kontroles radars. Ilustratīvs attēls. Foto: Latvijas Valsts ceļi/LVC/Publicitātes foto

Daugavpils šosejas (A6) 159. kilometrā netālu no Jēkabpils vandaļi ir mēģinājuši iznīcināt vidējā ātruma kontroles ierīci, ceturtdien, 11. jūlijā, informēja VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) pārstāvji.

Kā uzsvēra LVC pārstāvji,  pateicoties iekārtas drošības sistēmai, tā netika bojāta – vidējā braukšanas ātruma kontroles posms darbojas un ierīces fiksē pārkāpumus.

Par noziedzīgo nodarījumu LVC vērsusies Valsts policijā (VP).

LVC atgādināja, ka 16 valsts autoceļu tīkla posmos ir ierīkota vidējā ātruma kontroles sistēma un, kā liecina sākotnējie statistikas dati, šajos posmos par 38% ir samazinājies ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) ar cietušajiem skaits, savukārt CSNg ar ievainotajiem un smagi ievainotajiem samazinājušies par 50%.

Tuvākajā laikā uz valsts autoceļiem plānots ierīkot vēl 17 vidējā ātruma kontroles posmus.

Jau ziņots, ka CSDD statistika ir skaudra - salīdzinot 2022.gada un 2023.gada vasaras sākumu, pērn strauji pieaudzis ceļu satiksmes negadījumu skaits alkohola reibumā ar bojāgājušajiem un smagi cietušajiem.

Tāpat vēstīts, ka Latvijā ievērojami tiks palielināta vidējā ātruma radaru klātesamība uz autoceļiem. Pašlaik vidējā ātruma radari darbojas 16 ceļu posmos, bet pieņemts lēmums trīskāršot radaru skaitu uz Latvijas autoceļiem. Satiksmes ministrija plāno virzīt izmaiņas, kas paredzētu transportlīdzekļa vadītājiem naudas sodus arī par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 10 km/h.

Nepalaid garām!
Uz augšu