ASV prezidenta Džo Baidena un pirmās lēdijas Džilas Baidenas rīkotās saviesīgās vakariņās Baltajā namā par godu NATO 75. gadadienai piedalījās lielākā daļa pasaules līderu, tostarp Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs. Aplūkosim svinīgo vakariņu viesu apģērbu – kurš bija tērpies pēc protokola un kurš centās pārlieku izcelties uz pirmās lēdijas fona? Tāpat ieskatīsimies Baltā nama ēdamzālē – kāds bija vakariņu galda klājums, un uzzināsi, kāpēc Latvijas prezidentam ir tik laba vieta pie galda!

ASV prezidents Džo Baidens un pirmā lēdija Džila Baidena. Perfekti ieturēts dress code – tumši zils uzvalks, balts krekls un pieskaņota kaklasaite. Žaketei apakšējā poga atpogāta, zinot, ka prezidentam nāksies salutēt. Džila kā pirmā lēdija ir izvēlējusies pieskaņotas krāsas kleitu ar dekoratīvu vidusdaļas savilkumu. Koptēla greznums ir dārglietas ap Džilas kaklu un garie auskari. Tik greznas rotaslietas var izvēlēties vakariņu un šī brīža Baltā nama saimniece. 

Bet, kas attiecas uz abiem līdzās stāvošo pāri - NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu un viņa sievu Ingrīdu Šuleruda...  Ja atceramies lasīto etiķetes protokolā, tad uzreiz redzams, ka Ingrīdas kundze to nav pārskatījusi. Pirmkārt, zinot, ka bildēs stāvēsi līdzās ASV pirmajai lēdijai, nekad neizvēlēsies tērpu, kas ir kolorītāks un pamanāmāks. Tāpēc jau pastāv etiķete, lai neradītu neveiklas situācijas. Otrkārt, svārku garums dāmai ir virs ceļa, kas īsti nepiedien nedz pasākuma formātam, nedz dāmas vecumam. Nepārdomāti un var pat teikt – etiķetei neatbilstoši...

Skatāmies tālāk..